Sportska novinarka i voditeljica Lana Banely kaže kako često po cijele dane radi, a novinarstvo je posao koji ne trpi štiklice. 'Što udobnije - to bolje! Kada radim najčešće nosim tenisice jer su mi bez konkurencije najudobnije. Ovo proljeće najviše nosim tenisice branda Golden Goose, a pravo otkriće su mi Cruyff tenisice', ispričala je Lana za Story.hr.

Lani Banely udobnost je najvažnija Dodala je kako voli i štikle, no u vrlo ograničenom vremenskom periodu. 'Nosim visoke pete u posebnim prilikama, ali ne mogu dugo izdržati u njima, maksimalno 30 minuta', priznaje Lana i otkriva kako joj ništa ne znači da su cipele izašle ove sezone, bitno joj je da joj se sviđaju. 'Za cipele koje me oduševe spremna sam potrošiti koliko imam u budžetu, zato jer ću ih nositi narednih par godina, a ne samo ove sezone kada su izašle', kaže.
Tenisica tip je definitivno kolumnistica, komičarka i televizijska voditeljica Andrea Andrassy. 'Jako volim tenisice i one su mi uvijek najdraža opcija. Imam ih puno, a to je možda i zato jer sam ambasador za tenisice jednog dućana', ispričala je Andrea. Dodala je u šali kako zna da cure nekada trebaju nositi i cipele, pa se i ona onda prisili. 'Često nosim i čizme koje sam nedavno kupila za samo 17 dolara. Njih izmjenjujem s tenisicama. Čekam da dođe toplo, ljetno vrijeme pa ću onda nositi ravne sandale', dodala je.
'Cipelice nasilnice'- tako ih zove Andrea Andrassy Na pitanje pati li zbog ljepote i trpi bol hodajući u štiklama, Andrea je negativno odgovorila. 'Odbijam patiti. Na primjer, na vjenčanje Antonije Blaće sam nosila štikle u kojima su me počele boljeti noge pa sam se preobula u tenisice. Glupo mi je patiti, ako nemam što za preobuti se, odem doma', kaže. Uz patnju, Andrea smatra nepotrebnim izdvajanje velike sume novca za obuću, ma o kakvom dizajneru se radilo. 'Nisam tip da bih dala 5 000 kuna za neke cipele samo zato što ih je dizajnirao određeni dizajner. Točno toliko košta avionska karta za New York, a to je po meni nemjerljivo vrednije iskustvo od cipela', zaključila je.
Andrea Andrassy I bivša manekenka, a danas uspješna dizajnerica Kristina Bradač također u ove tople proljetne dane za sve dnevne varijante najčešće bira tenisice. 'Obožavam sve modele tenisica. Ovih dana najviše nosim bijele Adidas, a volim i zlatne Golden Goose. Navečer volim nositi sandale na gole noge, a kupila sam i par salonki, najdraže su mi one zelene boje', otkrila je za Story.hr Kristina.
Kristina Bradač Dodala je kako voli nositi ili ravne ili jako visoke pete, rijetko kada će izabrati neku srednju visinu. 'Oblačim štikle kad idem na večeru pa nije nužno da stojim cijelu večer. Divim se ženama koje cijelu noć provedu stojeći u visokim petama. Nemam fetiš na cipele, ja imam fetiš na torbe. Volim cipele, ali najčešće sam po zimi u Uggs čizmama, a po ljeti u japankama. Sada nosim tenisice, a lijepe cipele kupim i obujem tek za posebne prilike. Udobnost ipak dolazi prije svega', zaključila je. Udobnost je na prvom mjestu i voditeljici Danijeli Trbović koja je više je puta naglasila kako nema namjeru patiti za ljepotu, a u štiklama je možemo vidjeti tek kada radi pred kamerama. Za šetnju gradom i večernje evente uvijek bira ravne cipele ili one najudobnije - tenisice.
Nevena Rendeli nosi sve, od najudobnijih gležnjača, tenisica pa do seksi štikli. Za svakodnevni odlazak na posao uglavnom bira tenisice koje rado kombinira i s najužim haljinama. Mnogi će reći - hrabro, a mi ćemo dodati; samo naprijed. Kako bilo, kao svaka prava trendeseterica i ona itekako prati što novitete u svijetu mode, što se itekako vidi u  njezinim odjevnim kombinacijama.
Nevena Rendeli   Autor: M.D. Foto: Arhiva Story