Lejli Filipović, supruzi popularnoga glumca i tv-voditelja Tarika Filipovića, te bivšoj misici, a danas uzornoj studentici PR menadžmenta na poslovnom učilištu Ex­perta mnogi će pozavidjeti na besprijekornoj liniji, ali i na istančanom stilu za odije­vanje. Ta mlada majka dvojice sinova, Dine i Armana, s modom se, kaže, voli poigravati. Posljednjih godinu dana njezino lice krase kratko odrezane šiške koje joj, mnogi će reći, lijepo pristaju.

Jeste li već razgledali proljetno-ljetne kolekcije? Što će biti vaš modni imperativ? Sviđaju mi se visoke tenisice, koje su se nosi­le i prošle sezone, a ja sam ih iz nekog razloga propustila kupiti. A svakog proljeća odlazim u potragu za balerinkama. Mo­žda ću kupiti neku proljetnu haljinu. I to bi bilo to. Modni znalci najavljuju eksploziju boja. U kojoj se vi vidite? Silno su mi se svidjele jedne žute sandale ravnih potplata. No u toj boji ne bih kupila od­jevni predmet jer bih za njega morala biti jako preplanula. Općenito ne volim intenzivne boje. Možda samo kad je o detaljima riječ. Vidim se u bojama pudera i mesa.
Odlazite li planski u shopping? Je li za vas odlazak u shopping zadovoljstvo ili stres? Najviše volim kad nešto vidim slučajno pa se dogodi ljubav na prvi pogled i tada sam sigurna da ću to uistinu i nositi. A kada u shopping odlazim planski, najčešće ne pronađem ono što sam tražila. No kupnja mi ne predstavlja nikakav stres. Još uvijek mi je to zadovoljstvo, slatki užitak. I nije mi važno da sve obavim u jednom danu. Vratit ću se idući dan ako nisam sve razgle­dala u miru ili pronašla ono što sam tražila. Idete li u kupnju sa suprugom Tarikom? Nas dvoje dobro funkcioniramo na tom planu. Sve unaprijed isplaniramo. Odredimo dan za odlazak u shopping. On ne voli baš velike trgovačke centre jer ostaje bez zraka, za razliku od mene koja bih ondje mogla provesti cijeli dan. Danas se već dobro poznajemo i s lakoćom bismo mogli odabrati odjeću jedno za drugo. Važno nam je, naravno, što oboje mislimo o nekom odjevnom predmetu.
Tko je od vas dvoje racionalniji u kupnji? Možemo reći - ja. Sklona sam razmišljati isplati li se to kupiti. Tariku je sve puno jednostavnije. On bi samo rekao: “Ako ti se svidi, kupi!” Ja sam prava horoskopska Vaga. Pazite li da suprug i vi budete modno usklađeni kad je o večernjim izlascima riječ? Tarik bi na ovo pitanje odgovorio da na to ne pazimo, ali bilo je situacija kada bismo se dogovorili o odjeći za večernji izlazak. Ponekad se dogodilo da izađemo odvojeno, a znamo da ćemo se tijekom večeri sresti i ostatak noći provesti skupa pa bih tada Tariku napomenula da odjene nešto crno jer ću ja ljubičasto... Takve situacije rješavamo dogovorom.

Razgovarala: Sandra Njavro, Fotografirao: Marko Grubišić

Stilyng:  Robert Sever i asistent Esad Halimović, Šminka: Saša Joković.