Dolazak jeseni i prvih hladnijih dana nakon vrućeg ljeta mnogima označava novi početak, a promjena frizure mogla bi biti jedan od prvih koraka u tom smjeru.

Što ćemo nositi ove jeseni i koje su najtraženije frizure i boje upitali smo najpoznatijeg hrvatskog frizera, Zvonimira Franića, u čije se ruke redovito prepuštaju i brojne poznate dame.

Jelena Rozga i Zvonimir Franić
John Pavlish 

‘Nakon ljeta, sunca i mora kosi je potrebna dobra njega, hidratacija ili, za one odvažnije, šišanje’, istaknuo je on i otkrio nam koje tehnike šišanja će biti najpopularnije.

‘Duge kose su i dalje slojevito ošišane, a tehnika ‘Brazilian illuminage’ je najtraženija ove sezone. Osmislio ju je frizer Romeu Felipe. Bob se također vratio na velika vrata: box bob, Italian bob… Jedna od tehnika koje su ove sezone hit je također i choppy cuts’, rekao je Franić za Story.hr.

Brazilian illuminage

Brazilian illuminage je tehnika pramenova koja posvjetljuje kosu tako da se stavljaju pramenovi tri nijanse svjetliji od prirodne boje kose. Naglasak je na kontrastu između svjetlijih i tamnijih tonova na kosi, a dijelovi oko lica su svjetliji pa daju laskavi ‘osvjetljeni’ efekt.

Choppy cuts

Riječ je o tehnici šišanja kojom se slojevi šišaju nejednako i asimetrično te se tako stvara volumen, definicija i ‘pokret’ u kosi.

Bob

Bob frizure su s razlogom klasik, a Zvonimir nam je predložio slojeviti box bob i talijanski bob koji se šiša malo ispod brade i ima minimalne slojeve koji stvaraju dojam punije i gušće kose.

Ove jeseni će, istaknuo je Zvonimir, prevladavati tople boje.

‘Ova jesen nam konačno vraća tople, bakrene i crvene tonove. Nema hladnih, sivih nijansi’, zaključio je.