LJETNI SERIJAL Mousse od jetrica s karameliziranim komoračem

Iznenadite svoje goste fantastičnim predjelom dostojnim kraljeva

Bili smo na snimanju video recepata po preporuci chefa Andreja Barbierija koji je od vrhunskih namirnica skuhao osam slasnih jela koja možete i sami pripremiti. Koja su to jela i kako ih pripremiti moći ćete vidjeti na web stranici StoryGourmeta tijekom cijelog ljeta!

LJETNI SERIJAL Stifado s piletinom i palentom na način Andreja Barbierija

Ovoga tjedna, donosimo vam recept za mousse od pilećih jetrica, kulinarsku kreaciju po uzoru na vrhunske Gourmet recepte hrane za mačke, koji će zasigurno oduševiti sve gastro entuzijaste. Kako bi se dodatno istaknuo okus ove delikatese, za prilog poslužite karamelizirani komorač.

Mousse od jetrica s karameliziranim komoračem

Sastojci:
Za paštetu:

  • 250 g pilećih jetrica
  • 1 žlica maslaca
  • 1 veća glavica luka
  • 1 manja jabuka, oguljena i narezana na četvrtine
  • 1 žličica listića majčine dušice
  • 50 ml konjaka
  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml omekšalog maslaca
  • sol, papar

Za prilog:

  • 1 glavica komorača
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 1 žličica balzamičnog octa
  • sol, papar

Priprema:
U širokoj tavi, na srednje jakoj vatri otopite maslac te propirjajte luk i jabuke s majčinom dušicom.
Kad jabuke omekšaju, odstranite tekućinu, pojačajte vatru te propržite jetrica toliko da izvana budu zlatno smeđe ali još ružičasta iznutra.
Maknite s vatre i ohladite. Posolite i popaprite. Sve usitnite u kuhinjskom blenderu te na kraju dodajte konjak. Spremite u hladnjak, istucite slatko vrhnje, umiješajte u smjesu s jetricama, te na kraju umiješajte i omekšali maslac.
Mousse stavite u zdjelice, pokrijete prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.
Za prilog, koromač narezan na trakice, propirjajte na tavi s malo maslinova ulja. Kad opusti, dodajte šećer te malo poslije balzamični ocat. Pirjajte dok ne dobije zlatno smeđu boju. Posolite i popaprite.

Pogledajte video recept:

 

Fotografije Josip Regović

LJETNI SERIJAL Tart s dimljenom pastrvom i špinatom na način Andreja Barbierija

Preporučujemo