LJETNI SERIJAL Stifado s piletinom i palentom na način Andreja Barbierija

Nastavljamo s odličnim, orginalnim receptima koji će oduševiti nepca i onih najzahtjevnijih i pružiti vam zadovoljstvo koje ćete zasigurno htjeti ponoviti. Glavni i odgovorni 'krivac' opet je Andrej Barbieri

Donosimo sedmi po redu video recept s nepogrešivim chefom Andrejem Barbierijem. Pod njegovom kulinarskom palicom nastaju jela pripremljena od prvoklasnih namirnica po uzoru na Purina Gourmet recepte, pažljivo pripremljene za izbirljivo mačje nepce. Dok vaša mačka uživa u slasnim Gourmet specijalitetima, ovo je prilika da i za sebe pripremite nešto jednako slasno.

LJETNI SERIJAL Tart s dimljenom pastrvom i špinatom na način Andreja Barbierija

Ovog tjedna Andrej Barbieri uči vas kako pripremiti aromatični klasik grčke kuhinje, gulaš od piletine s kremastom palentom.

Posebnost ovog recepta nije samo u bogatim začinima, već i u načinu kuhanja koje rezultira delicijom koja se naprosto topi u ustima. Idealan je za ove ljetne dane, jer uz to što je lagan, grčki gulaš ostavlja neodoljivi okus Mediterana.

 

Priprema

  1. U širokoj, plitkoj posudi, na malo maslinova ulja propirjajte luk, celer i mrkvu. Kada omekšaju premjestite ih u zdjelu sa strane.
  2. Meso posolite, malo posipajte brašnom i kratko popržite sa svih strana u posudi u kojoj ste pirjali povrće. Kada meso dobije boju, izvadite ga i stavite po strani.
  3. Dodajte 100 ml vina i na jačoj vatri dobro promiješajte kako bi sokove od pečenja pomiješali s vinom, te kuhajte dok vino ne ispari.
  4. Dodajte lovor, kumin, češnjak i cimet, promiješajte, dodajte povrće i meso, ostatak vina, balzamični ocat, šećer i pasiranu rajčicu.
  5. Promiješajte, poklopite i stavite u pećnicu na 160 stupnjeva oko sat vremena. zatim dodajte glavice ljutike te još pecite poklopljeno oko pola sata.
  6. Kada je stifado gotov, izvadite štapić cimeta i lovorov list. Poslužite uz kuhanu palentu.

 

 

Foto: Josip Regović

LJETNI SERIJAL Tart s dimljenom pastrvom i špinatom na način Andreja Barbierija

Preporučujemo