Riječima "Nima Splita do Splita, ni spize do Tamarine spize", Luka Nižetić gledatelje uvodi u drugu emisiju 'Pun p'jat' koju je nazvao 'Na materinoj spizi'. Luka nikad ne zaboravlja istaknuti i naglasiti kako veliki utjecaj u njegovom kuhanju ima njegova mama Tamara. Ova emisija će imati i određenu dozu personalizacije, a kako je Tamara osoba vedrog duha, temperamentna s respektabilnim znanjem u kulinarstvu, zanimljivih trenutaka neće nedostajati. Na stolu Lukine mame često se nađu tradicionalna splitska jela gdje sama ističe da inspiraciju u pripravljanju pronalazi u kuharici legendarne Dike Marjanović Radice. U tom 'tonu' splitskog gastronomskog izričaja bit će i rubrika 'Prazan fridž' s panadom, jelom koje spada u tzv. kategoriju 'siromašnih' jela kojeg su nekad pripremali splitski težaci. U odabiru slatkoga Luka je iskoristio svoje bračke korijene te se bacio na pripremanje karameliziranog sira koji je bio glavni desert na pričestima i krštenjima stanovnika otoka Brača. Kroz priloge pojavit će se neka prepoznatljiva lica splitske gastronomije i ugostiteljstva koja će ispričati par zanimljivosti o neizostavnim autohtonim jelima grada pod Marjanom, a obići će se i neke lokacije u koja je znao zalaziti i legendarni Miljenko Smoje. Nova epizoda kulinarskog showa Pun p'jat na programu Nove Tv je u četvrtak u 18.29 sati. Foto: Press Nove Tv
Luka Nižetić će u svom showu ugostiti mamu Tamaru
Još iz kategorije
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju