Gotovo ne postoji osoba koja nije čula za konturiranje lica. Mnoge od vas sigurno su i pokušale naglasiti svoje lice tom proslavljenom tehnikom koja skriva brojne zamke. Kako biste izbjegli greške kod konturiranja, slijedite upute licencirane edukatorice Anje Barbir iz Arimed učilišta i vježbajte sami.

1. Koristite pravilnu nijansu i teksturu

Ispravna nijansa i tekstura ključ su uspješnog konturiranja. Proizvodi za konturiranje ne bi smjeli biti više od dvije nijanse tamniji/svjetliji od vašeg tena. Svjetlijem tenu pristaju svjetlije sivkaste nijanse, dok tamnijem pristaju toplije, konjak nijanse. Od tekstura možete se koristiti mokrim i suhim konturama. Za mokre konture koristite proizvode u kremi i tekuće pudere. Kremaste palete i stikovi daju puno dramatičniji izgled od pudera u prahu. Nanesite manju količinu i izblendajte prstom ili vlažnom spužvicom za blendanje i zatim dodajte boje za jači intenzitet. Nakon svega, ne zaboravite fiksirati šminku. Za suhe konture koristite pudere u prahu. Puderi za konturiranje su prozračni i idealni za sjajnu kožu. Pitate se kako na najbolji način nanijeti puder za konturiranje?! Prvo nanesite prozirni puder u prahu i zatim nanesite boju. Tako ćete spriječiti da se puder za konturiranje ‘prilijepi’ za prirodna ulja u koži.
MALI VODIČ Naučite konturirati lice poput najbolje vizažistice
Story 

2. Ne konturirajte sve

Konturiranjem možete oblikovati cijelo lice, ali ne morate. Kako bi uspješno konturirali baš svaku crtu na licu potrebno je uporno vježbati. Ako nemate puno iskustva, fokusirajte se na obraze, čelo, nos i čeljust. Započnite s udubinama na obrazima. Krenite od sredine uha pa prema kutu usana. Zaustavite se na pola obraza. Ostatak konturirajte sukladno vašim ciljevima, bilo da želite manje izraženo čelo (nanesite uzduž tjemena), više izraženu čeljust (nanesite ispod brade) ili tanji nos (nanesite i dobro izblendajte paralelne crte na svakoj strani). Konturiranje vam neće magično preoblikovati lice, ali će zasigurno dodati definiciju.
MALI VODIČ Naučite konturirati lice poput najbolje vizažistice
Story 

3. Blendanje!

Završni i vrlo važan korak – blendanje služi kako biste sve što ste iscrtali uspješno spojili s podlogom i postigli prirodno osjenčan izgled. Za blendanje preporučujemo korištenje vlažne spužvice za blendanje. Njome tapkajte po boji kako biste spojili podlogu i proizvod kojim ste konturirali. Malim kružnim pokretima s većom zaobljenom stranom spužvice izblendajte veće površine, a za detalje poput crta na nosu koristite drugu stranu spužvice i stisnite ju.
MALI VODIČ Naučite konturirati lice poput najbolje vizažistice
Story 
N. P. Fotografije Instagram