Mani Gotovac o novom izdanju hita ‘Fališ mi’: “Imala sam potrebu dati više sebe’

Multitalentirana teatrologinja, dramaturginja, intendantica Mani Gotovac priprema promociju nadopunjenog izdanja njezinog velikog hita 'Fališ mi u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi'

Romantični plakati na kojima je ispisan slogan FALIŠ MI, u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi, a koji su se na valentinovsko jutro poput romantične prašine raspršili po središtu Zagreba dio su kampanje za novo nadopunjeno izdanje knjige Mani Gotovac.

Tenor José Cura predstavio očaravajuće fotografije

Otkako se pojavila, njena autobiografija ne silazi s prvog mjesta najprodavanijih knjiga. Ženu snažnog “ženskog” srca i lucidnog “muškog” uma, kako je opisuju mediji, ne treba posebno predstavljati. Sama Mani kaže da je željela napisati autobiografiju na drugačiji način od uobičajenog, a ovo, prošireno izdanje nastalo je na poticaj brojnih čitatelja, koji su je ohrabrili da otkrije još detalja, a među kojima se ističe osobito val mlađe publike koju je stekla pišući ovu dirljivu ljubavnu ispovijest. Većina pisanjem o svom životu želi popraviti pogreške i postupke, uljepšati svoj život da ispadne veći u tuđim očima. Mani nema potrebu vedrim bojama bojiti siva mjesta svoje prošlosti, ispunjavati životne praznine. Krenula je obratnim postupkom – prikazivanjem sebe u svim mogućim i nemogućim, nereprezentativnim ulogama. Ogoljuje svoje ja čak i onda kad bi velika većina to skrila kao zmija noge. Piše i o stvarima koje će šokirati čitatelje, sablazniti licemjere.

Iz gotovo svakog njezina retka, ma o čemu pisala: djeci, muževima, unucima, ljubavnicima, moru, poeziji, kuhinji, kazalištu, politici, pisanju, odjeći, bolestima, starenju, seksu, smrti… izbija fascinantna količina strasti, životnosti. Unatoč gorčini, izdajama onih koje je voljela ili im vjerovala, unatoč ružnim životnim šamarima i beskrajnim tugama, i u ovoj zimi svog života Mani živi za ljubav i želi vjerovati u čovjeka, darovati povjerenje. Želi vjerovati u umjetnost, u snagu kazališta, pa makar i u iluziju da ono doista mijenja svijet u kojem živimo.

– Imala sam potrebu nadopisati drugo izdanje i dati više sebe jer su me brojni mailovi čitatelja ohrabrili da još više otkrijem i ogolim sebe u ovoj priči – poručuje Mani, koja će svoju knjigu promoviratu 18. veljače u Vip Clubu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Je li otkrila tko je Gorki preostaje da doznate u ovom proširenom izdanju.

Foto: Story Press

Mani Gotovac završila u bolnici

Preporučujemo