'Kada se ukazala prilika da Junior ode u Tursku bila sam u šoku s obzirom da se sve dogodilo u dan, dva... bila sam neizmjerno sumnjičava i u strahu pred novom,  nepoznatom zemljom i gradom, ali kad smo došli ovdje odmah sam se zaljubila u ljepotu ovog malenog gradića - u prirodu, more, vrijeme, ljude...', otkrila je 21-godišnja Marta Fernandes o svom i Juniorovom novom životu u turskoj Alanyji, gdje su iz Zagreba preselili gotovo preko noći. 'Voljela bih da ovdje ostanemo što duže, ali više mi ne bi bilo tako teško kao prvi put preseliti bilo gdje drugdje ukaže li nam se neka nova prilika. Za sada uživamo ovdje u našem malom stančiću koji se nalazi odmah ispred privatne plaže Kleopatra u samoj Alanyji. No, baš smo ovih dana ipak tražili novi dom, stan s malo većim vrtom u koji ćemo preseliti ukoliko Juniora zadrže u klubu. Ovaj put preselili bismo malo izvan centra jer ljeti je ovdje totalni kaos zbog turista', ispričala nam je Marta. Junior u Turskoj, otkriva njegova lijepa supruga, ima više slobodnog vremena i slobodnih dana nego što je imao u Zagrebu. Često posjećuju predivne plaže kojih, kaže, ima nebrojeno, a sve im je nadohvat ruke. Poslovni pothvat  Dok je Junior na stadionu, Marta se trudi održavati njihovo malo kućanstvo, a s vremenom je krenula i u ozbiljnije poslovne vode te je pokrenula vlastiti fashion, beauty i style blog koji zaljubljenici u modu i ljepotu mogu pratiti na www.martafernandes.com. Ima i svoj YouTube kanal Marta Fernandes, a aktivna je i na Instagramu i Facebooku. 'Iako je još sve u počecima, oduševljena sam razvojem projekta. Sve ovo od mene zahtijeva puno, puno posla, ponekad mi bude i previše, no zadovoljna sam kad vidim da ima pomaka', govori.

Kao velika zaljubljenica u modu čiji se stil već polako kopira, Marta nam je otkrila i u koje dućane najradije zalazi. 'Volim high street brendove, osobito Zaru i Bershku, ali i visoku modu i brendove Gucci, Chanel, Louis Vouitton. 'Ma naravno da nosim i cjenovno povoljnu odjeću, ako mi se nešto svidi, za dobar stil nije bitno gdje ste nešto kupili. Jednako tako, izdvojit ću nešto više novaca za dobar, a skuplji komad. Kako bilo, ima mjeseci kad na odjeću ne potrošim niti kunu, a ima mjeseci kad ne znam stati. I meni se dogodi da kupim gomilu odjeće odjednom s mišlju da napokon imam sve i ne trebam više ništa... i evo me za dva dana opet nešto kupujem. Junior mi sav iznerviran, ali šaljivim glasom, kaže: 'Rekla si da imaš sve, pa kako ti sad opet nešto fali?!', rekla je kroz smijeh Marta. Lako joj je, nastavlja Marta o svojim modnim prohtjevima, stati s kupovinom odjeće, ali cipele i torbe, e to je već 'drugi par rukavica'. 'Ne znam kad će više doći do zasićenosti cipelama i torbama jer tu ponekad stvarno pretjerujem, evo priznajem... Kasnije požalim, kad shvatim da mi to stvarno nije trebalo,  ali ne mogu odoljeti', kaže.

No, podosta odjeće i dobije od raznih brendova koji joj stvari šalju za blog i Instagram fotografije. 'Kako taj moj projekt raste, sve sam zadovoljnija i uživam u tome, tako da ga doživljavam kao hobi, a ne kao neki preozbiljan biznis', rekla je Marta. Studij ekonomije na jednom zagrebačkom privatnom veleučilištu za sada je ostavila po strani, ali, kaže, 'nikad se ne zna'. 'Moj plan je bio ostati u Zagrebu i upisati treću godinu studija, a evo me gdje sam danas... Naučila sam tako da se treba prepustiti životu, a ne nekim strogim planovima', rekla je i dodala da je ljubav ipak jača od svega. Uz sve obaveze, Marta ne propušta niti jednu Juniorovu utakmicu, čak niti prijateljsku!
Martini roditelji česti su im gosti pa joj život odvojen od roditelja ne pada tako teško, no iz Čilea je malo dalji put pa ih još nitko iz njegove rodne zemlje nije posjetio. A Marta je u Alanyju pronašla i nove prijateljice. 'Sprijateljila sam se sa suprugama Juniorovih suigrača, često odemo zajedno na večeru i na tekme, tako da nikad nisam usamljena. Naravno da mi nedostaju prijatelji iz Zagreba i iz Splita, ali čujemo se preko mobitela i odvojenost mi ne pada tako teško', govori i dodaje da im dosadno ne može biti ma gdje se u gradu našli, jer Juniora već mnogi prepoznaju na ulici i javljaju mu se. 'Odlično se snašao u momčadi i svi su ga lijepo dočekali i prihvatili, sretni smo',  kaže. Ono što još izdvaja iz iz svog turskog života, svakako je, kaže, hrana. 'Turska hrana je odlična, ne moram ni reći da najviše volim baklavu', rekla je Marta Fernandes sa širokim osmijehom na licu. Foto: arhiva Storyja Autor: Gordana Arh