Lice Melanije Trump krasi brojne jumbo plakate u Zagrebu i to na nekoliko lokacija, a vijest o tome da je Melanija 'na zagrebačkim ulicama' prenijeli su brojni svjetski mediji. Na plakatima se nalazi fotografija američke Prve dame uz tekst: 'Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog'.

Sve je to reklama Američkog instituta, odnosno udruge za promicanje engleskog jezika i američke kulture. Predsjednički bračni par navodno je zbog dotične je reklame bijesan - zatražili su da se svi poskidaju i za to su dali rok od 24 sata.

Melania Trump bijesna zbog neslane šale na svoj račun u Zagrebu
Story 
Melania i Donald Trump
  Kako donosi RTL, cijela kampanja nikako se nije svidjela Melaniji Trump, što je potvrdila i njezina odvjetnica Nataša Pirc-Musar. 'Ta kompanija, koja je radila tu marketing kampanju, nije upoznata s hrvatskim propisima. Zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da nitko, nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketing svrhe, ako nema suglasnost tog pojedinca', izjavila je Nataša Pirc-Musar. Autori spornog plakata su bez komentara, iako su se, kada je sve postalo viralno, hvalili idejom. Oni su sa svoje Facebook stranice obrisali sve objave koje su se ticale plakata. Ipak, svi se slažu kako su uspjeli postići svoj cilj: o kampanji bruje apsolutno svi. Istina je su reakcije podijeljene, ali najbitnije je da su izazvane. 'Ona je pogodna za provokaciju, za privlačenje pozornosti, ali isto treba imati u vidu da poruka vrijeđa i omalovažava njezin imidž kojeg ona mukotrpno gradi u američkoj javnosti', pojasnio je cijeli slučaj PR stručnjak Božo Skoko.
Melania Trump bijesna zbog neslane šale na svoj račun u Zagrebu
Story 
Melania Trump
Autor: A.G. Foto: Arhiva Story