Model Irina Shayk sve je šokirala nedavnom objavom svoje fotografije u kupaćem kostimu samo nekoliko tjedana nakon poroda. U toj buri hormona koja se događa s tijelom žene u trudnoći, ali i nakon nje, potrebno je, savjetuju stručnjaci, ostaviti organizmu dovoljno vremena da se oporavi, što podrazumijeva izbjegavanje dijeta i rigorozno vježbanje. Tako se, primjerice, ako žena doji dijete, savjetuje unositi i do 500 kalorija više nego inače i nikako ne pribjegavati dijetama. Za 4-6 tjedana maternica bi trebala poprimiti svoju prvotnu težinu, no čak i nakon što se maternica vrati, velika je vjerojatnost da mnoge žene još izgledaju kao trudnice. No ne i Irina! Dakako, neke žene imaju i genetsku predispoziciju za vitkost, pa im je u tom smislu lakše vratiti se u formu.

Pre-sunset 🌅😍 #currentsituation

Objavu dijeli irinashayk (@irinashayk)

"Ja sam svojih 18 kilograma, koliko sam dobila u trudnoći, uspjela otopiti. Ostalo mi je još nekoliko kilograma 'viška', no ljudi mi znaju reći kako je to baš onoliko koliko mi je prije nedostajalo, no ja se s time ne slažem. Kako sam rodila carskim rezom, a to mi je bio drugi carski, liječnik mi još brani vježbati, ali zato puno šećem s bebom u kolicima i to mi je, barem za sada, najbolji trening", kaže Mirna Maras Batinić, koja je prije mjesec i pol dana rodila svoje drugo dijete, kći Meri, napominjući kako je zadovoljna, iako to još nije po njezinom mišljenju idealna forma. Od rujna planira krenuti na pravo vježbanje, a ljeto koje se bliži iskoristiti kako bi što više plivala.

🌞😎👼🍼🍼 #nasdvije #uzivamo #sunnyday #setnjica👣 😎❤

Objavu dijeli Mirna Maras Batinic (@mirnamaras)

Pjevačica Pamela Ramljak u trudnoći se udebljala idealnih 12 kilograma. S obzirom da joj je sve "otišlo" u trbuh, već iz rodilišta izašla je s osam kilograma manje . "Trenutačno imam dva kilograma više nego prije, no taj mi se 'višak' sviđa. No moram priznati kako sam se ipak iznenadila brzinom oporavka; tri tjedna nakon poroda trbuh mi je bio ravan", kaže Pamela, koja je u siječnju rodila sina Antuna. Pjevačica smatra kako je za takvo stanje stvari "kriva" prije svega genetika, ali i njezina disciplina i to ne samo tijekom trudnoće, već cijeli život. Od 18. godine Pamela nosi isti konfekcijski broj.
"Imam dobar metabolizam, a i tijelo mi je naviknuto na disciplinu. Oduvijek jedem raznoliko, najviše voće i povrće, a imam sreću što baš i ne volim slatkiše. Ne sjećam se kad sam zadnji put pojela komad čokolade, ali ne zbog toga što pazim što jedem, već zato što mi čokolada ne odgovara. Meni je voće najdraži slatkiš. I moj suprug jede kao i ja, puno voća i povrća, pa mi je i u tom smislu lakše", ispričala je za Story.hr Pamela napominjući kako je ipak, radi postizanja kondicije, od prošlog tjedna lagano krenula u teretanu. Autor: D. P. Fotografije: društvene mreže