Gotovo šest mjeseci imale su Kaja i Zora Stepinac kada su primile prvi sveti sakrament. Glumica Mirna Medaković Stepinac i njezin suprug, ekonomist Hrvoje Stepinac, jednojajčane su blizanke krstili 24. rujna u Crkvi sv. Nikole Tavelića u zagrebačkoj četvrti Kustošija. Proslavu krštenja par je organizirao u Zaboku, u tamošnjem restoranu Zaboky, gdje su se okupili najuža obitelj i najbliži prijatelji. 'Kajina krsna kuma je moja prijateljica iz srednje škole Maja Čamber, a Zorin krsni kum je Hrvojev prijatelj Ante Petrović', rekla nam je Mirna koja je, sudeći po fotografijama s krštenja koje ekskluzivno donosi Story, brzo vratila staru liniju. Dvadeset kilograma koje je dobila u trudnoći ekspresno se istopilo, što i ne čudi s obzirom na to da briga o dvije bebe iziskuje velik fizički angažman, a nerijetko čujemo kako na to utječe i dojenje koje Mirna promiče.

'U bolnici sam bila izbezumljena zbog dojenja. Odjednom su došle dvije djevojčice i trebalo ih je dojiti. U bolnici sam pogledala odličan film ‘Mliječna staza’ i zapamtila fantastičnu rečenicu: 'Svaki je početak težak i za sve što vrijedi treba se pomučiti'. Tako sam se za dojenje pomučila, a ono je vrijedno toga. Danas sam jako sretna i ponosna što već više od šest mjeseci dojim djevojčice koje su zdrave i odlično napreduju', nedavno je rekla 32-godišnjakinja, ujedno i ambasadorica kampanje ‘Možeš i ti’ kojoj je cilj promicanje i unapređenje dojenja. Iako se prva četiri mjeseca gotovo uopće nije odvajala od svojih žabica, kako ih od milja zove, zvijezda malih ekrana i kazališnih dasaka postupno je ipak počela uzimati vrijeme za sebe i ostavljati ih kod baka i djedova. Tako se nedavno vratila na televiziju, ali kako su joj kćeri i dalje prioritet, pogotovo što još nisu navršile ni godinu dana, odlučila se za angažman koji ne iziskuje previše izbivanja iz kuće. Mirna, naime, snima reportaže za novu HTV-ovu mozaičnu emisiju ‘Kod nas doma’.
'I dalje sam na rodiljskom dopustu, samo se malo okušavam u formatu koji nikad nisam radila. Vježbam', sa smiješkom nam je rekla ponosna majka koja većinu vremena i dalje provodi sa svojim curicama. 'U trudnoći i sad s curama probudila sam još snažniji osjećaj zahvalnosti. Iako se uvijek u životu trudim podsjećati zašto sam sretna i što me čini sretnom, kad vidim Kaju i Zoru, zahvalna sam na njima. Mislim da su one najveći dar u životu', rekla je nedavno. Napisala: Nikolina Kunić Foto: Privatni album, Šime Eškinja