Mladi atletičar Ivan Horvat zaštitno je lice modnog događanja

Predstavljena je nova kampanja Portanova Fashion Incubatora te su objavljeni finalisti koji će se već sljedeći vikend predstaviti na poznatoj osječkoj pisti

U tijeku su završne pripreme za trinaesto izdanje Portanova Fashion Incubatora koje se ove sezone održava pod tematskim nazivom REFLECTIONS. Finale događanja održat će se 9. studenog 2013. u trgovačkom centru Portanova u Osijeku. Povodom toga predstavljena je nova kampanja ovog poznatog osječkog modnog događanja za čije je zaštitno lice odabran mladi i iznimno uspješni osječki atletičar Ivan Horvat.

Portanova Fashion Incubator otkriva pet najboljih mladih dizajnera

I ove sezone kampanja Portanova Fashion Incubatora intrigira uz pomoć fotografije sažete u svom izrazu, a razigrane u svom značenju. Još davne 1889. godine slavni Oscar Wilde je ustvrdio da “Život oponaša umjetnost mnogo češće nego što umjetnost oponaša Život”.

I kao da ova dilema nije sama po sebi bila dovoljno izazovna, suradnja na izradi kampanje ponuđena je Ivanu Horvatu, mladom osječkom atletičaru, skakaču s motkom, hrvatskom rekorderu i najmlađem olimpijcu iz Londona, ali u ulozi modela potpunom debitantu. Kampanju potpisuju Nikola Beban (art direktor), Joanna Paciorek (fotografija), Jasmin Čeljo (obrada fotografije), Krešimir Miloloža (grafika), Igor Sambolec (video snimatelj) i Tanja Minarik (montaža).

Kao i svake sezone do sada, stručni žiri koji čine modni dizajneri Lidija Pihler Yuniku i Teo Perić te glavna urednica magazina GRAZIA Selma Terlević izabrao je finaliste. Među više od 30 radova pristiglih na javni natječaj u drugom polufinalnom krugu žiri je odabrao pet kolekcija čiji su autori kreativnošću i marljivim radom dobili priliku javno predstaviti svoje kolekcije na Portanova Fashion Incubatoru.

Prema poslanim radovima žiri je kao najuspješnije odabrao Mariju Vijakčkića iz Zagreba, dizajnerski dvojac Petru Vuletić (Split) i Sašu Hortiga (Đakovo), Valeriju Toloknovu iz Rijeke, zagrepčanku Vedranu Mastelu i Zoricu Vlatković koja stiže iz Velike Gorice.

Fotografije: Story press

Mirjana Klepić iz Rijeke pobjednica je Portanova Fashion Incubatora 2015!

Preporučujemo