Dosadna kiša koja se obrušila na Los Angeles samo par sati prije dodjele najvažnijih filmskih nagrada godine nije mogla zaustaviti slavlje talenta i glamura u kultnom kazalištu Dolby koji svake veljače (ili početkom ožujka) doživi brojne zvjezdane trenutke. Tako je bilo i ove godine kada su brojni poznati i slavni pohrlili na 86. dodjelu zlatnih kipića imena Oscar u svojim najsjajnijim izdanjima o kojima će se pričati još danima.

Lupita Nyong'o/Prada Zvijezda večeri svakako je bila Lupita Nyong'o, koja je zasluženo pobijedila u kategoriji 'najbolje sporedne glumice' kako bi zatim održala jedan od emotivnijih govora večeri. Haljina dubokog dekoltea u nježnoj nijansi plave, koju je za nju mudro odabrao stilistički tim, s potpisom je kuće Prada, pristaje joj poput druge kože te je dokaz kako ova 31-godišnja glumica itekako ostvaruje visoka očekivanja. Nakit iz kolekcije Freda Leightona dobro je zaokružio njezin 'zvjezdani' look.
Jennifer Lawrence/DIor Couture Dok neki slave, neki drugi pak gube - Jennifer Lawrence tako je ove godine ostala bez zlatnog kipića, ali je opet uzrokovala salve smijeha na crvenom tepihu. Naime, mlada se glumica poskliznula na vatreno crvenu Dior Couture kreaciju i postala, još jednom, senzacija na društvenim mrežama. Odabir toalete za ovu priliku bio je već odavno određen jer je Jennifer nedavno potpisala novi ugovor s kućom Dior.
Kate Hudson/Atelier Versace Kate Hudson, premda nije bila nominirana, jedno je od većih iznenađenja večeri, jer je pojavom na crvenom tepihu svima pokazala što je to 'holivudski look'. Naime, kreacija iz kolekcije Atelier Versace dala joj je 'ono nešto', tako da je savršenim izdanjem nadmašila i neke od pobjednica te večeri slavlja u Hollywoodu. Detalji u struku, vez na leđima i šlep - samo su neki od najboljih trenutaka njezinog stylinga.
Sandra Bullock/Alexander McQueen Nominirana za ulogu u filmu 'Gravitacija', koji je te iste večeri odnio mnogo zlatnih kipića za sporedne kategorije (zvuk, slika, kinematografija...), Sandra Bullock, također je bila jedna od onih žena od kojih se kamera nije odvajala. Haljina kuće Alexander Mcqueen, ponoćne nijanse plave, bila je dovoljno upečatljiva za glumicu koja je odabirom nakita Lorraine Schwartz dodatno naglasila svu ljepotu besprijekorna stylinga.
Leonardo DiCaprio
Jared Leto Premda Leonardo DiCaprio nije osvojio nagradu za najboljeg glumca, već je to bio Matthew McConaughey (Dobri dileri iz Dallasa), to nije značilo kako Leo neće biti dovoljno elegantan i šarmantan na crvenome tepihu. Jared Leto dobio je svoj prvi Oscar za nevjerojatnu ulogu transvestita u 'Dobrim dilerima iz Dallasa' i time zaokružio dominaciju spomenutog filma.
Angelina Jolie i Brad Pitt Angelina Jolie i Brad Pitt također su se pojavili na dodjeli zlatnih kipića i izazvali pomutnju, a lijepa je glumica blistala u kreaciji Elieja Saaba koja joj je besprijekorno pristajala. Najbolja glumica, zasluženo, jest Cate Blanchett za ulogu u filmu Jasmine French' dok je najboljim filmom proglašen '12 godina ropstva'.
Cate Blanchett/Armani Prive Samu ceremoniju dodjele vodila je komičarka i talk-show voditeljica Ellen Degeneres koja je odradila sjajan posao tako da smijeha nije nedostajalo, a after partyji ponovno su bili na visini zadatka. Bila je to magična noć u Hollywoodu... Još glamuroznih izdanja pronađite ovdje:

Story 1373
Foto: Profimedia