Zahvaljujući sve inovativnijim tehnologijama korektori su postali neizostavan alat za prikrivanje svih nepravilnosti na našoj koži i garancija savršenog tena - bez obzira na izloženost toplini, vlazi i svim vanjskim faktorima, baš kao i našim svakodnevnim aktivnostima! No, potrebno je znati kako ih (i kada) upotrebljavati, pa smo stoga zavirili u vizažističke "tajne". Pravila kažu da ženama čija je koža na području oko očiju osjetljivija najviše odgovaraju korektori kremaste teksture. Oni se preporučuju i zrelijoj koži jer ju ne isušuju, najbolje prianjaju, pa su i bore manje vidljive. Tekući korektori tu su za veoma suhu kožu te za pokrivanje tamnih krugova ispod očiju velike površine. Korektori u sticku najbolji su, pak, za prikrivanje prištića, ožiljaka i modrica. Svaka boja ima svoju "zadaću"! Korektor uvijek mora biti tek nijansu svjetliji od ostatka tena. Nikako previše svjetao jer onda podočnjaci dobiju sivkastiji ton te postaju još uočljiviji, a lice umornije. Vizažisti najčešće koriste korektore žućkastih tonova jer oni najbolje neutraliziraju plavo-crnu boju ispod očiju, odnosno podočnjake. Oni bež, bijeli ili ružičasti više ističu podočnjake nego što ih neutraliziraju. Ipak, ako se želi prikriti crvenilo na licu najbolje će ga neutralizirati korektori zelenih tonova. Što vizažisti znaju, a mi (možda) ne? 1. Korektor u sicku treba prvo ugrijati na dlanu dok tekstura ne postane poput kreme. Ima li istu temperaturu kao koža, proizvod bolje prijanja. Jednako vrijedi i za puder. Ako ga ugrijete manje ćete ga trebati, lakše ga razmazati i ujednačiti. 2. Korektor se najbolje fiksira na licu ako se nanosi nježnim utapkavanjem, bilo da se služite prstima ili vlažnom spužvicom od lateksa. Nježnim tapkanjem, nikako razmazivanjem, spojite ga s ostatkom tena. 3. S tekućom i čvrstom podlogom najbolji rezultati se dobivaju ako korektor koristite nakon pudera, a ako se koristi kremasti puder ili onaj u prahu korektor obavezno treba nanijeti prije. 4. Prije nanošenja sjenila, naročito onoga u prahu, obavezno na korektorom tretirane podočnjake treba nanijeti veću količinu svijetlog pudera u prahu. Upit će sitne čestice maskare ili sjenila koji padnu tijekom šminkanja očiju. Višak pudera se jednostavno ukloni debelim kistom, korektor ostaje netaknut, a podočnjaci svježi. A ovo je naš izbor tri ponajbolja korektora na našem tržištu!   Yves Saint Laurent Touche Éclat originalna je kombinacija korektora i highlightera koja trenutačno obasjava čarobnom svjetlošću. Otkriva prirodni sjaj i naglašava crte lica, brišući znakove umora i tamne kolute oko očiju.  

Givenchy Mister Light je i korektor i highlighter u jednom, a stiže u praktičnoj olovci koja na brz i jednostvan način ispravlja sve nesavršenosti tena. Osim što u trenutku smanjuje vidljive znakove umora, njegova savršena tekućina umirujuće je teksture te pomaže koži da prirodno diše. Njegovim nanošenjem, područje oko očiju je u jednom potezu osvijetljeno i osvježeno a ten sjajan i savršen!  
Amway Artistry Exact Fit korektor dizajniran je kako bi prikrio manje nesavršenosti i posvijetlio ten. No, ovaj je proizvod iznimno svestran. Naime, Artristry Color Lock tehnologija pruža prirodno prekrivanje kože koje ostaje postojano bez obzira na izloženost toplini, vlazi i stalnoj aktivnosti.
N. Petan Fotografije Profimedia