Naša Melita Fabečić ostala bez polufinala, najljepšom na svijetu proglašena Miss Universe Venezuele

Dok se naša predstavnica na svjetskom izboru za Miss Universe, Melita Fabečić, nakon preliminarnog natjecanja nije uspjela plasirati u top 16, odnosno polufinale tog prestižnog natjecanja ljepote, Miss Venezuele Maria Gabriela Isler proglašena je Miss Universe svijeta 2013.

Maria Gabriela Isler iz Venezuele izabrana je za Miss Universe 2013. u Crocus City Hall u Moskvi. Za njezinu prvu pratilju izabrana je Miss Španjolske, druga pratilja je Miss Ekvadora, treća pratilja Miss Filipina, a četvrta Miss Brazila.

URNEBESNO Misica zaboravila na publiku i prepustila se glazbi

Maria Gabriela Isler iz Venezuele

Hrvatska predstavnica Melita Fabečić nije se uspjela plasirati u Top 16.  Naime, 86 ljepotica iz cijelog svijeta prije nekoliko dana imalo je preliminarno natjecanje na kojem je žiri odlučio kojih 15 ulazi u veliki završnicu.

Melita Fabečić

Miss Filipina dobila je najviše internet glasovanja te se tako direktno se plasirala u Top 16. U to su društvo ušle su i predstavnice Kostarike, Ukrajine, Kine, Ekvadora, Velike Britanije, Indonezije, Venezuele, Dominikanske Republike, Puerto Rica, Španjolske, USA, Nikaragve, Švicarske, Indije, Brazila i Filipina. One su se na pozornici Crocus City Halla natjecale u kupaćim kostimima za plasman u Top 10. Žiri u sastavu  Anne Vyalitsyna, Carole Alt, Chef Nobu, Farouk Shami, Italo Fontana, Marc Bouwer, Stephen Tyler, Tara Lipinski odlučio je da nakon natjecanja u kupaćim kostimima u Top 10 ulaze misice Ukrajine, Ekvadora, Velike Britanije, Venezuele, Dominikanske Republike, Španjolske, Indije, Brazila i Filipna.

Maria Gabriela Isler iz Venezuele

Deset najljepših pozornicom su prošetale u glamuroznim večernjim haljinama, a najelegantnije od njih plasirale su se u Top 5.  Misice Ekvadora, Brazila, Španjolske, Filipina i Venezuele imale su priliku odgovarati na pitanja žirija, a zanimljivo je da su sve osim Filipinke koristile uslugu prevoditelja.

Nova Miss Universe  Maria Gabriela Isler dolazi iz Maracaya, ima 25 godina i trenutno radi na Venevision TV Network.

Program 62.po redu natjecanja za Miss Universe koji su vodili Mel B i Thomas Roberts , a nastupili su Emin, Panic!at the Disco i Steven Tyler.

Ponosni smo na našu prekrasnu Melitu, da je Hrvatska samim sudjelovanjem na ovom spektakularnom postigla svoje, a to je da se čuje za Hrvatsku. Na izboru je sudjelovalo 86 djevojaka i sve su svjesne činjenice da samo jedna od njih kući, tj. u New York odlazi kao pobjednica, ali ostalih 85 odlaze svojim kućama bogatije za jedinstveno iskustvo, puno novih i vrijednih poznanstava i prijateljstava, nakon prekrasna tri tjedna u jednom od najuzbudljivijih gradova na svijetu. Zahvalit ću i svima koji su Melitu podržavali u Hrvatskoj, sponzorima i bivšim Miss Universe Hrvatske, osobito Ivani Delač Đolo i Marijani Kužini, koje su joj svojim savjetima i svojim iskustvom pomagale kroz ova tri tjedna . izjavila je u ime direkcije za Miss Universe Hrvatske, Marija Kraljević.

Ivana Delač Đolo direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske objasnila je da je Melita svojom ljepotom očarala fanove diljem svijeta koji su je nekoliko mjeseci prije svjetskog izbora svrstavali među najljepše kandidatkinje i dijelili njezine fotografije na svim društvenim mrežama i blogovima.

Lenta s imenom naše zemlje obišla je svijet u rekordnom roku što je izvrsna promocija za Hrvatsku  i našu mladu ljepoticu koja je blistala na sceni u finalu. Prestižni i vrlo čitani portal Globalbeauties.com od početka je pratio Melitu, kao i Missosology, koji su nebrojeno puta pisali o njezinoj fotogeničnosti i izvrsnom scenskom nastupu – rekla je Delač Đolo.

Nekoliko dana prije finala Melita Fabečić zahvalila se svima na potpori putem svog Facebook profila.

– Presretna sam, nikada nisam mogla niti pomisliti da ću dobiti ovoliko podrške iz cijeloga svijeta, a naročito iz Hrvatske! Toliko pošte , poruka i ljubavi od svih! Hvala svima koji su me podupirali – napisala je Melita.

Fotografije: Miss Universe Organisation, IBTIMES

Još jedan debakl Hrvatice u natjecanju ljepote!

Preporučujemo