Dom Duga Zagreb u naredna dva mjeseca, uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25.11), dodatno će kroz organizirane radionice, propagirati važnost prijave nasilja u obitelji, obraćajući se tako direktno žrtvama, ali i njihovim prijateljima i obiteljima u nastojanju da ih osnaže u donošenju odluke o prekidu izloženosti nasilju u obitelji. ŠTO DEFINIRA ZDRAV PARTNERSKI ODNOS?“ Prva edukativna radionica  će se održati 24. studenog, kroz koju će voditeljice upoznati sudionike s karakteristikama zdravog partnerskog odnosa, primjerenog načina izražavanja emocija te načinima ostvarenja dobre komunikacije između partnera. U radionici će sudionici biti pozvani da, sukladno svojim željama, aktivno sudjeluju kroz ispunjavanje upitnika, postavljanje pitanja o temi koja ih zanima te razgovor s voditeljicama. Radionicu će voditi zaposlenice Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga-Zagreb“: psihologinja Silvia Vuković i socijalna radnica Maca Arlov Bokan. CILJ : tijekom opuštenog druženja u kafiću,  dotaknuti teme o kojima se ne priča redovito, a koje nas uvijek mogu dodatno osvijestiti o potrebi zaštite vlastitog mentalnog zdravlja i njegovanja dobrog osjećaja u vezi zajedno s  partnerom ili partnericom „KAKO SE ZAŠTITITI OD NASILJA U SVOJOJ OBITELJI“ Druga edukativna radionica, koja će se održati 15.12,  ima tri osnovna cilja:

  1. Informiranje sudionika o pojmu nasilja u obitelji, njegovim oblicima i štetnim posljedicama koje može imati na žrtvu i/ili svjedoke.
  2. Upoznavanje sudionika s pravima žrtve obiteljskog nasilja, načinima na koje se može zaštititi od nasilja te mogućnostima dobivanja pomoći i podrške.
  3. Zadnji, ali najvažniji cilj je senzibilizirati javnost za problematiku obiteljskog nasilja i poticanje na borbu protiv njega.
Sudionici će biti pozvani da aktivno sudjeluju postavljanjem pitanja i kroz diskusiju. Radionicu će voditi zaposlenice u Domu za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga-Zagreb“: psihologinja Silvia Vuković i socijalna radnica Estera Bašić CILJ : tijekom opuštenog druženja u kafiću,  dotaknuti teme o kojima se ne priča redovito, a koje nas uvijek mogu dodatno osvijestiti o potrebi zaštite svog dostojanstva kao i dostojanstva partnera ili partnerice Radionice će se u oba najavljena termina održavati od 17 do 18 sati, na lokaciji Story Supercaffea (Preobraženska 3), s . Bitno je naglasiti da su obje radionice besplatne.
NE PROPUSTITE Dom Duga Zagreb ovaj petak organizira korisnu radionicu
Story 
Foto: Promo