Svake se godine veselimo ljetnom godišnjem odmoru i planiramo svaki detalj opuštanja i opet se na kraju nađemo u situaciji kako užurbano u posljednji tren pakiramo sve što nam je potrebno. Srećom ne moramo pretjerano brinuti o tome što ćemo odjenuti. Važno je ponijeti prozračnu odjeću, udobne natikače, šešir i naočale kao nezaobilazne modne detalje i, naravno, novi kupaći kostim. No, nipošto ne smijemo zaboraviti spakirati putnu ljekarnu. Kako bismo vam olakšali odabir proizvoda za vašu putnu ljekarnu, podsjećamo na situacije u kojima bi vam mogla zatrebati.

Zaštita od sunca za Vas i Vaše dijete Uz izbjegavanje pretjeranog izlaganja suncu od 10 do 16h kada je ultraljubičasto (UV) zračenje najopasnije, svakako je potrebno odabrati i kvalitetan proizvod za zaštitu od sunca koji je potrebno nanijeti prije svakog novog susreta sa sunčevim zrakama. Naš je prijedlog Daylong linija koja obuhvaća losione za zaštitu od sunca za odrasle sa zaštitnim faktorima 15, 25 i 50+, pogodan za osobe svjetlije puti. Za osobe s alergijama na sunce izvrstan je odabir Daylong ultra gel sa zaštitnim faktorom 30, dok je za djecu tu Daylong Baby, krema sa mineralnim filtrima i zaštitnim faktorom 30 za djecu do 1 godine starosti ili Daylong Kids za djecu stariju od godinu dana. Daylong Kids SPF50+ je namijenjena osjetljivoj djeci svijetle puti, dok je Daylong Kids SPF30 namijenjen djeci malo tamnije puti.
Zdrava probava Na godišnjem odmoru želimo pod svaku cijenu izbjeći probavne tegobe. Najbolje je odlučiti se za proizvod koji sadrži odabrane, dobre bakterije otporne na želučanu kiselinu i žučne soli. To su bakterije roda Lactobacillus i Bifidobacterium koje u dozi od 4 milijarde dobrih bakterija po kapsuli sadrži proizvod Ultrabiotique.
Za najmlađe je namijenjen Ultrabiotique infantile, dodatak prehrani s vitaminima, fruktooligosaharidim te mliječnim fermentima Bifidobacterium lactis i Lactobacillus rhamnosus, sojevima koji su prirodno prisutni u crijevima djece i čine normalnu crijevnu mikrofloru.
Zdrav mokraćni sustav U ljetnim su mjesecima česte infekcije mokraćnog sustava, a s njima se lakše nositi uz Urinal Aktiv, prirodno rješenje za normalnu funkciju mokraćnog sustava, koji sadrži visokokoncentrirani ekstrakt američke brusnice, ekstrakt europske zlatnice koja pridonosi normalnoj funkciji mjehura i donjeg dijela mokraćnog sustava te vitamin D koji pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
Žučni kamenci U dobrom društvu na godišnjem odmoru obroci ponekad budu obilniji od uobičajenih što može izazvati reakciju Vaše žuči, pogotovo ukoliko imate problema sa žučnim kamencima. Kako biste izbjegli tegobe, Rowachol je prirodno rješenje za otapanje i uklanjanje žučnih kamenaca. Rowachol pomaže u otapanju i uklanjanju žučnih kamenaca, povećava proizvodnju žuči i opušta žučne kanale što pomaže smanjiti bolne grčeve žučnih kanala i olakšava uklanjanje postojećih kamenaca.
Kada sunce zađe… Nakon sunčanja, koži je potrebna regeneracija i rehidracija. Za majke je izvrstan Daylong After Sun Repair, losion za lice i tijelo s enzimom endonukleazom, koji pomaže u obnovi DNK oštećene UV zračenjem, pomaže prirodnu obnovu stanica kože i pridonosi prevenciji preranog starenja kože. Vitamin E, dekspantenol i glicerol u sastavu Daylong After Sun Repair losiona njeguju i održavaju vlažnost kože.
Za obnovu i rehidraciju nježne dječje kože preporučujemo Cetaphil Restoraderm hidratantni losion, namijenjen djeci već od trećeg mjeseca života, koji zbog ceramida, derivata filagrina i alantoina u svom sastavu omogućuje obnovu epidermalnog sloja kože, brzu i potpunu hidrataciju te smanjenje svrbeža i osjećaja peckanja, ukoliko su oni prisutni. Cetaphil Restoraderm hidratantni losion za lice i tijelo ne sadrži konzervanse, parabene, ni parfeme, iznimno je lagane teksture i pogodan čak i za djecu s atopijskim dermatitisom.  
Final touch Kako bi lice bilo zaštićeno od sunca, a pritom i lijepo, proizvod koji omogućuje sve te učinke je NeoStrata® Sheer Physical Protection SPF 50, lagani, blago tonirani fluid matirajućeg učinka koji se stapa s prirodnom nijansom tena i namijenjen je svim tipovima kože. Mineralni filtri pružaju zaštitu od širokog spektra UVA/UVB zračenja. Sadrži i polihidroksi kiseline (PHA) te kompleks antioksidansa koji pomažu očuvati kolagen i time održati prirodnu čvrstoću kože. Potentni antioksidansi iz ekstrakta zelenog čaja te laktobionska kiselina i vitamin E pomažu očuvati zdravlje DNK i održati mladenački izgled kože.
Sad kad je putna ljekarna spremna, želimo Vam ugodan godišnji odmor, lijep provod i potpunu regeneraciju duha i tijela.