Ima nešto u hladnim zimskim danima što u nama budi potrebu za prisnošću s našim najmilijima. Mnogi upravo iz tog razloga vole zimu, bilo da smo ugodno ušuškani pred TV-om u toplini svog doma, ispijamo kuhano vino u blagdanskom ambijentu ili se pak na skijama spuštamo niz neku padinu – zimske aktivnosti volimo provoditi u društvu najbližih. No bilo da se naša omiljena aktivnost odvija u zatvorenom prostoru ili u prirodi jedna je stvar zajednička – zimi zbog utjecaja vjetra, hladnoće, suhoće zraka u prostorijama s centralnim grijanjem i ostalih specifičnosti za hladno vrijeme naša koža može postati suha, gruba i ispucala, sklona nastanku iritacija i ekcema. Suha koža ujedno i je i osjetljiva, pa tako svaki od navedenih simptoma ima specifične zahtjeve njege, jer se uporabom neadekvatnih kozmetičkih preparata stanje kože dodatno pogoršava. Optimalnu zaštitu i potrebe suhe i osjetljive kože pruža, primjerice Avene TriXera Nutrition linija s lipidnim triom na biljnoj bazi (ceramidi, fitosteroli i esencijalne masne kiseline) u kombinaciji s patentiranim aktivnim sastojkom Sélectiose koji ograničavaju isparavanje vode, nadoknađuju manjak lipida u koži i smanjuju suhoću kože hidratantnim djelovanjem dokazanog 48-satnog trajanja.

Liniju proizvoda za njegu osjetljive kože lica Algologie Sensi Plus sadrži ekskluzivni bio-mimetički kompleks Algo 4 koji obnavlja kožu, vraćajući joj blistavost i energiju. S povećanom koncentracijom matičnih stanica smeđe makro-alge štiti kožu od vanjske agresije. Morska kamilica umiruje kožu, smanjuje crvenilo i osjećaj zatezanja kože. Crvene mikro-alge, moćan neuro-umirujući sastojak dobiven biotehnologijom, značajno smanjuje osjetljivost kože.
Biobazini novi maslaci za tijelo prava su poslastica za kožu. Ultra bogati maslac za tijelo (karite maslac i jojoba) na bazi najfinijih, prirodnih sastojaka, poput karite maslaca, ulja pšeničnih klica i jojobe razmazit će vašu kožu i učiniti je mekom te svilenkasto glatkom. Kremasta tekstura i iznimno nježna prirodna formula čine ovaj maslac pogodnim za njegu vrlo suhe i osjetljive kože.
N. P. Fotografija Profimedia