Brale su se sorte Istarska malvazija, Chardonnay i sivi Pinot. Ovo je ujedno prva etapa berbe i od ovih će se sorti raditi pjenušac Re. Svježina rano jutarnjih sati  najbolje je vrijeme za berbu. Vinograd je pun  marljivih berača jer je izuzetno važno da grožđe u trenutku preradbe ne bude toplo . Razlog zašto se na početku berbe kreće s branjem grožđa za pjenušac je taj što u ovoj fazi grožđe ima više kiseline i niže šećere. Stoga se može dobiti svjež pjenušac. U sekundarnoj fermentaciji pjenušca, razvije se još 0,5 % alkohola i stoga se pomno prati na vrijeme. Nakon što se obavi berba za pjenušac, grožđe se sprema u prešu nakon čega kreće fermentacija u inoks bačvama. Berba grožđa od kojeg će se raditi pjenušac RE  traje 2 dana, a pokupit će se 10 tona grožđa. Tijekom sljedećeg tjedna, 7 do 10 dana berba će mirovati te se nakon toga kreće s berbom grožđa za malvaziju.

Berba je najradosniji, ali za vinogradara i za vinara i najodgovorniji  posao o kojemu uvelike ovisi kakvoća budućeg vina.  Početak, trajanje i završetak berbe najviše ovisi o stupnju zrelosti i o vremenskim prilikama. Kad sadržaj šećera prestane rasti, a kiseline i dalje padaju, najčešće je trenutak za berbu. VinarijaKabolaujednojejedinavinarijauIstrikojaimakompletnepovršine podekološkimuzgojemisvavinaimajuekocertifikat. Ekološkaproizvodnjaznačidaseuproizvodnjikoristeisključivoprirodnetvari.
Pjenušac Kabola Re, radi se tradicionalnom šampanjskom metodom za koju je vinarija dobila srebrnu medalju na Decanter World Wine Awards u Londonu 2015. godine.
Idealna temperatura posluživanje pjenušca je 6 do 8 stupnjeva. Pjenušac RE dobiva se klasičnom metodom fermentacije u bocama, a odležavanje vina na finom talogu traje  12 mjeseci. RE  je odličan  za sve ljubitelje finog perlagea. Baza ovog pjenušca napravljena je od: Istarske malvazije, Chardonnaya i sivog Pinota. Pjenušac RE se odlikuje slamnato-žutom bojom  te postojanim i mnogobrojnim perlicama. Na mirisu je ugodan, svjež i lepršav. Okus je trajan, elegantan i harmoničan.
  Autor fotografija: Hrvoje Serdar