Godišnji odmor 29-godišnjeg nogometaša Luisa Ibáñeza bio je prava uvertiru u nove početke. Naime, nakon što se prošlo ljeto s godinu dana starijom suprugom Mateom i trogodišnjim sinom Thiagom preselio u turski grad Trabzon, gdje je igrao za klub Trabzonspor, argentinski nogometaš prošli je tjedan potpisao ugovor s klubom Kardemir Karabükspor pa se tako obitelj uskoro seli na sjever Turske u grad Karabük. Predah od nogometnih obaveza iskoristili su za odmor u čak dva turistička odredišta, a ljetovanje im je bilo uistinu posebno zbog drugog sinčića Mathiasa, koji je na svijet stigao potkraj ožujka. U društvu brižnih roditelja, Mathias i njegov stariji brat Thiago zaputili su se najprije u Šibenik, a kraj ljeta dočekali su u Antalyi. 'Prvi smo put ljetovali učetvero i, kako u šali kažem, preživjeli smo. Mislili smo da će biti puno teže i napornije, ali ugodno smo se iznenadili. Dok se nismo uhodali, bilo je napornije, ali nakon nekoliko dana doista smo počeli uživati', kaže Luisova supruga Matea, koja je jedva dočekala odmor s trojicom svojih najdražih muškaraca.

'Budući da Luis uvijek u lipnju ima pauzu od nogometnih obaveza, tada svi idemo na more, što nam i najviše odgovara zbog djece jer nisu velike vrućine, a ni gužve', kaže Matea. Ljetnim dogodovštinama posebno se veselio Thiago, ali i maleni Mathias kojem je to bio prvi susret s morem. 'S Thiagom je sad već lakše. Dovoljno je velik i uvijek si nađe društvo, a i obožava se kupati pa nije izlazio iz mora. Mathias je doista dobra beba. Jeo je i spavao na plaži, nismo imali nikakvih problema. Ljudi oko nas komentirali su kako nikada nisu vidjeli tako dobru bebu na plaži. Jako je veseo i stalno se smi-je. Plače samo kada je gladan, ali onda ga čuje cijelo susjedstvo', kaže Matea koja je jako sretna jer se njihovi sinovi odlično slažu. 'Thiago obožava Mathiasa, čuva ga, pazi i mazi po cijele dane, a Mathias ne skida osmijeh s lica kada ga vidi. To je prava bratska ljubav. Bit će još ljepše kad Mathias malo odraste i kad se budu mogli družiti i igrati', kažu Ibáñezi koji su se vrlo brzo prilagodili životu u Trabzonu, gdje su se preselili prošlo ljeto, pa ne sumnjamo da će im se svidjeti i u Karabüku. 'Bez obzira na drugu kulturu i vjeru, život ovdje nam je lijep. Volim reći da je svagdje onako kako si sam napraviš. Budući da živimo u gradu na moru, to nam se najviše sviđa. Lijepo vrijeme, more i palme. Usto, manji je grad i jako je mirno i sigurno, idealno za život s djecom', otkrila nam je Matea koja provodi vrijeme nasamo sa suprugom samo kad im u posjet dođu obitelj i prijatelji.
'Luisa često nema zbog klupskih obaveza, treninga i putovanja na gostujuće utakmice pa ostanem sama sa svojim dečkima. Uvijek nađemo neku zabavu, odlazimo u šetnje, park, igraonice, družimo se kod kuće. Imam ovdje i prijateljice, supruge Luisovih suigrača, koje također imaju djecu pa se često s njima družimo. Sigurno da je teže kad nemaš pomoć, kada ti nitko ne može uskočiti, ali već sam se naviknula na to i uhodala se. Luis mi pomogne koliko uspije, a i često nam dođu u posjet ili moji ili Luisovi roditelji pa je lakše. Ovih mi je dana i prijateljica iz Zagreba tu pa mi pomogne oko djece', kaže Matea. Četveročlana je obitelj ljeto zaokružila na mediteranskoj obali Turske, u Antalyi, nakon čega su posjetili i Matein rodni Zagreb. 'Luis je imao tri slobodna dana pa smo nakon Antalye bili u Zagrebu. Uvijek volimo doći u Zagreb, pa bilo to i samo nakratko. Prva nam je postaja kuća mojih roditelja, a uvijek se potrudimo vidjeti i s dragim nam ljudima, iako je ponekad teško sve obići u tako malo vremena. Nažalost, nikad ne možemo planirati ponovni povratak u Hrvatsku jer tek dan ili dva prije doznamo da Luis ima slobodno pa je kod nas uvijek riječ o brzinskom pakiranju', zaključila je Matea.
Napisala: Nikolina Guja Foto: Privatni album