Čarape u kombinaciji s cipelama otvorenih prstiju, i to ne samo gležnjačama, već i glamuroznim štiklama sa svega nekoliko tankih remenčića, totalno su u trendu. Nije ovaj spoj ovosezonska novotarija, prije više sezona sugerirarli  su ga svjetski modni velikani Burberry, Dior, Chloe, Hermes, Rochas, Alexander Wang... no sada kao da je to, barem kod nas, uzelo maha. Ovaj trend je, dakako, škakljiva tema. Dok je nekome ovo fetiš kombinacija, drugome nije nimalo privlačna, a kamoli seksi. Kako se o ukusima ne raspravlja, za primijetiti je samo da su naše poznate zaljubljenice u modu ovaj trend hrabro 'odradile'. Zacijelo najkontroverzniji spoj čarapa i štikli pokazala je Severina - žena kojoj je moda u malom prstu i koja tu rijetko griješi. Čipkasta haljina, hulahopke do koljena s kričavim uzorkom crvenih ruža i na sve to otvorene sandale s platformom bili su za - stati i gledati. Oko ovog stajlinga bilo je mnogo podvojenih mišljenja, no u svakom slučaju za našu su modnu scenu ovakvi iskoraci svakako jedan veliki plus.

Severina Jesenski stajling koji je na jednom zagrebačkom modnom događanju isfurala voditeljica Lana Banely dobio je samo pozitivne kritike. Da, baš ovako se nose sandale na čarape - potrgane traperice, crvena karirana košuljica s volanima, predimenzionirani kaputić, crvena torbica, sivo-crvene karirane sandale i sive čarape - naoko nespojiv, a u konačnici savršen spoj!
Lana Banely Srpska manekenka i djevojka našeg poduzetnika Ivana Todorića, Milica Mihajlović, pojavila se na modnom spektaklu Bipa Fashion.hr u Zagrebu i pokazala kako se na totalno otkačen način nose najnoviji trendovi. Štikle s krznom na debele čarape – bio je to spoj koji se rijetko viđa na tako sofisticiran način!
Voditeljica Nikolina Ristović uvijek je dotjerana do savršenstva, svaki njezin stajling izgleda pomno osmišljen - baš kao i ova kombinacija traper suknje do ispod koljena i dolčevite s prozirnim detaljima,  uz romantične štikle s mašnicom i sive čarape.
Nikolina Ristović Ah, Anita Dujić... Model, blogerica i producentica s nevjerojatnim šarmom nosi traperice i običnu bijelu majicu i pritom još izgleda glamurozno, a njezinim izdanjima za izlaske nikada se nema što prigovoriti. Ona je ta koja, kad je o poznatima riječ,  najviše obožava ovaj trend štikli i čarapa, često ga nosi - i nosi ga odlično!
Anita Dujić Voditeljica Ecija Ivušić ludo voli trendove i gotovo svaki će hrabro isprobati na sebi - baš kao i štiklice i čarape koje ovakvoj ljepotici u ovakvom izdanju nitko neće zamjeriti.
Ecija Ivušić Foto: Storyjeva arhiva Autor: G. A.