Praznik rada tradicionalno se, osim izlaska u radničke, nerijetko protestne povorke, obilježava i boravkom u prirodi - kušanjem besplatnog graha ili u privatnom aranžmanu, spravljanjem roštilja. U svakom slučaju, rijetko tko da je današnji neradni dan proveo u svoja četiri zida, nego ga je iskoristio da barem na sat-dva prošeće svojim kvartom, gradom, udahne svježi zrak u obližnjem parku, šumi, izletištu, vikendici... Takav je slučaj bio i s poznatim Hrvatima, od kojih je nemali broj produženi vikend i sunčano vrijeme iskoristio i kako bi se otisnuo izvan granica domovine. Bilo ih je svuda - od Helsinkija i Hirošime, pa sve do Las Vegasa, Španjolske i juga Italije.

Hola from @koholasurf house :)

A post shared by Andrea Andrassy (@andreaandrassy) on

Blogerica i kolumnistica Andrea Andrassy obožava putovati pa je tri dana nerada iskoristila za odlazak u Španjolsku. Dane provodi u vili s bazenom, šećući okolicom Barcelone te kušajući lokalne specijalitete. I pišući duhovite postove na Instagramu...
Od Helsinkija do Vegasa: Evo kako su poznati Hrvati proslavili 1. maj
Story 
Političar i SDP-ovac Peđa Grbin uzeo je očito predah od trenutnih vrućih političkih zbivanja i saborskih klupa te se s djevojkom Antanom uputio u rodnu Pulu gdje je sudjelovao na programu u Šijanskoj šumi.  

Tu su moji didovi davno sidro bacili 💙 #kajradismore #nofilter #zadarjeusrcumom #igrajzadrevolimte

A post shared by Doris Pinčić Rogoznica (@dorispincicrogoznica_doda) on

Glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica na svome je Instagram profilu objavila slike iz rodnog Zadra gdje zajedno sa suprugom Borisom i sinom Donatom uživa u druženju s obitelji i prijateljima. Te u ribi s gradela, naravno.

Danas. Opatija.More. Uživanje 🌊🐟🦐🐬🐙🦀🐳 #chillout#opatija#lido#adriaticsea

A post shared by Ornela Vistica (@ornelavistica) on

Doriskina kolegica Ornela Vištica 'zaletjela' se preko vikenda do Opatije, kako bi se odmorila od snimanja i uživala u Opatiji, suncu, moru i šetnjama obalom.

prva šetnja 👶🏻👶🏻🌞👨‍👩‍👧‍👧 #babySteps u @besafeinternational autosjedalicama #najsigurnije 😍❤

A post shared by Mirna Medaković Stepinac (@mirna_medstep) on

Mirna Medaković Stepinac ne samo je da konačno dočekala dolazak iz bolnice, gdje je umjesto nekoliko, ostala čak 16 dana, jer njezine blizanke Zora i Kaja nisu imale potrebnu težinu, nego i prvu šetnju sa svojim princezama. Sretni roditelji Mirna i Hrvoje ne kriju svoje zadovoljstvo i uzbuđenje dok po prvi puta guraju kolica sa bebicama.

Divota od dana! #obozavam #sunce #springtime #sunday 🌞🌞🌞🌞💝🌳🌳

A post shared by Mirna Maras Batinic (@mirnamaras) on

Mirna Maras Batinić odlučila je Praznik rada provesti kod kuće, u rodnom Zagrebu, sa suprugom Željkom Batinićem, sinom Nikom i kćerkicom Meri koji ima nepuna dva mjeseca, što je očito i bio razlog da se zadrže u gradu i odšeću do Bundeka. Petra Nižetić jedva je dočekala neki događaj u svojoj novoj domovini, a da ima veze s Hrvatskom. Idealna prilika bila je koncert njezine prijateljice Severine u Las Vegasu. Iako Petra živi nekoliko tisuća kilometara od grada kocke, to je nije omelo da iznenadi Seve.
Blogerica Ella Dvornik, koja već nekoliko godina živi u Londonu, odlučila je sa svojim 13 godina starijim partnerom, marketiniškim stručnjakom Charlesom Pearceom produženi vikend provesti u Helsinikiju. Ne morate ni sumnjati da se dobro provela...
Bivši model, a sada modna dizajnerica, Ljupka Gojić Mikić, iskoristila je Praznik rada kako bi sa svojim kćerima posjetila Hirošimu. Fotografije objavljene na njezinu profilu na Instagramu oduzimaju dah svojom egzotičnom ljepotom arhitekture i krajolika te stilskom pojavom predivne Ljupke.
Autor: I.Ć. Foto: Duško Marušić/Pixsell, Instagram