Od misice do olimpijca: tko sve ide u izbornu utrku?

Iako su mnogi građani nezainteresirani za odlazak na birališta, lokalni izbori koji se održavaju u nedjelju u političkom su smislu važni za sve građane. No posebno su važni za one koji se natječu za mjesta gradonačelnika, načelnika i drugih "vrućih fotelja" koje jamče sigurnu plaću i radno mjesto, a među njima su neka zanimljiva imena

Najljepša kandidatkinja za jedno od tih “vrućih” mjesta zasigurno je Šibenčanka Katarina Prnjak, koja pretendira za Gradsko vijeće Šibenika, i već je sada proglašena najljepšom kandidatkinjom izborne utrke. Katarina je i službeno najljepša Hrvatica, s obzirom na to da se tom titulom – Miss Hrvatske – okitila i službeno prije šest godina. Atraktivna Šibenčanka prije dvije godine sreću je, kao i brojni Hrvati, pokušala naći u Irskoj, no vratila se nakon samo nekoliko mjeseci.
“Smještaj je jako skup ako se odlučite za varijantu da si iznajmite stan, sami, ne s deset nepoznatih ljudi. Svaka čast onom tko može živjeti s toliko ljudi, ježim se od same pomisli da dijelim toalet s nekim…”, izjavila je Katarina nakon povratka u svoj rodni grad u kojem sada, očito, traži svoju priliku u političkim vodama.

Zgodna Dalmatinka želi biti političarka! Njezine fotke sve će ostaviti bez daha

No nije ona jedino ime iz svijeta showbiznisa koje se našlo na popisu Državnog izbornog povjerenstva. Tu je i osnivač zlatne medalje u veslanju na Olimpijskim igrama u Helsinkiju 1952, godine, Splićanin Duje Bonačić, koji ima 88. godine i time je jedan od najstarijih kandidata. Državno izborno povjerenstvo objavilo je kako se u izbornu trku ove godine uključilo 74.601 kandidat, prosjek godina je 42. za žene i 46. za muškarce. Uz Bonačića koji je najstariji, svakako je zanimljiv i Osječanin Darko Hodak koji je jedva punoljetan – naime, 18. rođendan proslavio je 4. svibnja.

Autor: D. P.
Fotografije: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Hrvatske zvijezde plesale u ritmu Ibize

Preporučujemo