Ovo je šesti Božić koji će Kate Middleton dočekati kao članica kraljevske obitelji, a baš kao i prijašnjih godina, oko blagdana je pred njom velik zadatak - odabrati poklon za kraljicu Elizabetu II. Iako zvuči kao najteži zadatak koji na dvoru možete dobiti, lani je Kate uspjela smisliti originalan poklon koji je kraljicu oduševio.

Poznato je da se kraljica uvijek veseli ukusnoj hrani, stoga je Kate za Božić odlučila pokloniti njezin najdraži indijski umak - 'chutney'. Riječ je o slatko-kiselom umaku koji se priprema od mješavine voća, octa, začina i šećera. Kraljica je navodno luda za ovom delicijom, a još kada ju Kate osobno spremila, nesumnjivo je da će 91-godišnjakinja uživala u svakom zalogaju. 'Odlučila sam da ću to napraviti, iako je sve moglo poći po krivu i postati živi užas', otkrila je nedavno Kate za 'Town and Courty'te je zbog poklona navodno bila jako zabrinuta.
'Bila sam jako zabrinuta zbog svega toga, ali onda sam ga sutradan vidjela na stolu za doručkom', rekla je u nastavku vojvotkinja, koja s princem očekuje već treće dijete. Ona će s ostatkom obitelji i ovaj Božić provesti na tradicionalnom slavljuu Sandringhamu, a ove godine pridružit će im se i Meghan Markle. Baš kao što je Kate imala svoje 'vatreno kršetenje' na božićnom slavlju 2011., ista sudbina očekuje i Meghan kojoj je Kate trenutno najveća pomoć i podrška oko savjeta vezanih za ulazak u obitelj.
Autor: A.S. Foto: Profimedia