Ova nepravedno zanemarena biljka ima nevjerojatan učinak na ljepotu

Još uvijek je malo onih koji se odlučuju na korištenje beauty preparata s ovim sastojkom

Konoplja je jedna od onih biljaka koje se nepošteno zanemaruju. Koristi se kao lijek, hrana, dodatak prehrani te se također može koristiti i za izradu odjeće i kao energent. Iako konoplja u kozmetici nije nikakva novost, malo je onih koji se odlučuju na beauty preparate čiji je ona glavni sastojak. Zbog brojnih predrasuda, donosimo vam pregled nevjerojatnih učinaka konoplje na ljepotu!

Konoplja – vaš novi omiljeni beauty saveznik

Ulje konoplje blagotvorno djeluje na naš organizam, posebice na kožu koju regenerira, revitalizira i štiti. Osim esencijalnih masnih kiselina, konopljino ulje sadrži vitamin E koji pomaže kod usporavanja starenja kože. Ne začepljuje pore, a koža ga vrlo brzo i dobro upija pa ne ostavlja mastan film na koži, zbog čega je odlično i za dnevnu i za noćnu njegu, kao i za njegu tijela.

Konoplja čisti organizam, detoksicira tijelo od toksina topljivih u mastima, čisti jetru, aktivira metabolizam stanica i omogućava da se fiziološke funkcije obavljaju još bolje. Prepuna je i esencijalnih masnih kiselina koje potiču rast kose i daju joj poseban sjaj.

Autor: A.G.
Foto: Profimedia

Preporučujemo