Ove trendove u vjenčanjima za 2018. nikako ne smijete propustiti!

Nova godina, nova vjenčanja i novi ideje su pred nama! Društvene mreže pršte idejama i prijedlozima koje s puno pažnje stvaraju i oblikuju najveća imena svjetske scene vjenčanja. 2018. nastavak je lijepe godine za nama, protkana brojnim, raznolikim i atraktivnim vizijama

Donosimo pregled za neke od njih i želimo da vam posluže kao inspiracija, odskočna daska u uvijek lijepi svijet vjenčanja! I ne zaboravite, osobni stil vas kao para najvažniji je element vašeg vjenčanja. Sretno!

Snažne boje cvijeća

I dok vjenčanja uglavnom povezujemo s bijelim cvijećem trend nas vodi u smjeru obožavanja cvjetnih dekoracija u pastelnim ali i jarkim bojama. Odaberite boju i poigrajte se nijansama, smjelim kombinacijama i ne zaboravite na vaze i posude. Obojano staklo, geometrijski oblici, zanimljive forme – idealno će se uklopiti u svaki prostor i svako godišnje doba.

Skandinavski stil

Vjenčanja na otvorenom te pod raskošnim šatorima i u neklasičnim prostorima su i dalje neodoljiv odabir. Novi smjer uređenja takvih prostora su stakleni paviljoni, inventar koji je prozračan, transparentan, povezujući s prirodom. Skandinavski stil zavladao je i vjenčanjima, a sve što smo do nedavno nazivali rustikalnim sada dobiva novi dojam – neodoljivi dojam drveta koji pruža toplinu i eleganciju.

Detalji

Pozivnice, oznake mjesta sjedenja, zahvalnice i drugi papirnati detalji odličan su način za najaviti i istaknuti stil vašeg vjenčanja. Izrazite se kreativno, birajte osim papira i druge materijale koji će se odlično povezati s vašom pričom. Boje, kaligrafija, teksture, lijepe riječi – nisu samo trend već potvrda koliko su vam vaši uzvanici važni.

Zelene dekoracije

Veliki, manji, s cvjetnim detaljima ili mašnama – manje je važno,važni su raskošni vijencu u kojima dominira zelenilo, volumen i koji su odlična dekoracija koja je zaludila društvene mreže. Odlična opcija su i raznolike girlande koje se pružaju preko duguljastih stolova, bogate zelene instalacije koje se spuštaju s raskošnih lustera i plafona. Bršljan, eukaliptus, mekano zeleno bilje, divlje cvijeće, ruže… samo su dio inspiracije.

Stilizirani kamiončići

Izgledaju kao da su ovog trena došli iz pedesetih godina prošlog stojeća, privlače izgledom, odličnim dizajnom ali i onim što nude – na vjenčanjima su pravi hit. Kamiončić sa slatkišima, sladoledom, raznolikim zalogajčićima, svježim i zdravim sokovima ali i prossecom, odličnim koktelima… samo su dio ponude kojom će vaše vjenčanje ostati zapamćeno kao vjenčanje sa stilom.

Šareni kamenčići

Zaručničko prstenje privlači svojom simbolikom ali i ljepotom. I da, svaki je prsten i onaj najljepši ali mi se veselimo i trendu koji nam kuca na vrata a to je zaručničko prstenje s kamenčićima u boji. I dok cijenimo sjajne dijamante divno je vidjeti i druge vrijedne kamnečiće koji svojim bojama detaljnije ističu stil buduće mladenke. Veliku pažnju privlače tamno crveni rubini ali tu su neodoljivi topazi, opali, smaragdi…

Male torte

Kada govorimo o trendu malih torti važno je naglasiti da su ove torte izgledom manje od onih klasičnih ali okusom te veličanstvenim dekoracijama predstavljaju prava umjetnička djela. Okuse birajte ovisno o vašim željama i godišnjem dobu a dekoracije neka budu bogate, šarene, s pričom jer takve torte odlično izgledaju na fotografijama ali i na tanjuru.

Više informacija o trendovima i novim idejama potražite na Sajmu vjenčanja 13. i 14. siječnja 2018. u TC Portanova u Osijeku.

Tekst: Martina Rafaeli

Fotografije: Arhiva Story vjenčanja

Preporučujemo