Iz daljine životi slavnih osoba izgledaju vrlo glamurozno i lagodno - raskošni tulumi, zabavni poslovi i ono najbolje, ogromne plaće. Ipak, slava ne mora nužno ići ruku pod ruku s velikim bogatstvom, a to dokazuju brojni poznati koji se čine bogatijima nego što zapravo jesu. Neki su svoj novac nepromišljeno potrošili, neki su ga izgubili putem sudskih sporova, a neki ga nikada nisu ni imali. Zvijezde koje vrlo često gledamo kako poziraju na crvenom tepihu zatekla je upravo takva sudbina, a njihovi bankovni računi izgubili su mnoge nule baš iz nekog od tih razloga.

Lindsay Lohan svoju slavu i bogatstvo stekla je u tinejdžerskim danima i to svojim glumačkim talentom. Kada su je obožavatelji počeli opsjedati, njezina popularnost sve je više rasla, a glumica se kasnije okušala i u pjevačkim vodama koje su joj donijele dodatno bogatstvo. Prijelomni trenutak u njezinom životu bila je ovisnost o kokainu zbog koje joj se život preokrenuo naglavačke. Riđokosa zvijezda trenutno živi u Londonu, a nerijetko putuje na egzotična mjesta i uživa u luksuzu za koji se javnost pita kako si može sve to priuštiti jer je bila na rubu bankrota. Prema 'Celebrity Net Worth' stranici, glumica vrijedi 500 000 dolara, a taj novac povukla je iz kampanja za Playboy i gostovanja u kultnoj emisiji Oprah Winfrey. S glumačkom karijerom na izmaku, upitno je koliko dugo će još moći uživati u svim blagodatima luksuznog života.
Poput Lindsay, Chris Tucker jedno je vrijeme bio najplaćeniji glumac u Hollywoodu zahvaljujući filmovima Gas do daske 1 i 2. Unatoč velikom uspjehu, poznati komičar okrenuo se vjeri i odustao od glume, a mnogi upravo tome pripisuju njegov financijski fijasko. Ipak, pravi razlog zbog kojeg je izgubio svoje veliko bogatstvo bio je neplaćanje poreza te si je tako na leđa navukao čak 14 milijuna dolara duga. S vremenom je otplatio dug te se 2010. okrenuo stand up komediji. Uz to, ponovno je dao šansu glumi u filmu 'Silver Linings Playbook'. Tucker trenutno teži 3 milijuna dolara, što je zapravo malo u odnosu na bogatstvo koje je imao.
Pamela Anderson svoju je slavu stekla u devedesetima postavši uspješna glumica prije čega je bila Playboyeva zečica. 2005. godine proglašena je najmoćnijom Kanađankom u Hollywoodu, a ulogu u stvaranju njezina bogatstva imao je i neslavni brak s Tommy Leejem. Ipak, sve što je lijepo, kratko traje pa je Pamela 2009. godine ostala na samo milijun dolara jer je previše trošila na uređenje doma, a 2012. upala je u dugove jer, baš kao i Chris, nije plaćala porez. Trenutna vrijednost zamamne plavuše je 8 milijuna dolara. Iako ne zvuči kao mali iznos, prisjetimo se da je Pamela nekoć bila udana za Ricka Salomona koji je osvojio 40 milijuna dolara u pokeraškoj igri. Autor: A.S. Foto: Getty