Tom Cruise tijekom života rekao je 'sudbonosno da' trima ljepoticama - Mimi Rogers, Nicole Kidman i Katie Holmes. Sve tri poznate dame za vrijeme braka s holivudskim glumcem morale su se pridržavati određenih scijentoloških pravila jer je glumac otvoreno priznao kako svoj život temelji baš na pravilima ove neobične religije. Iako se čini kao savršen suprug, Tomova predanost ovoj religiji toliko je rigorozna da je utjecala gotovo na sva tri raspada njegovih brakova pa ne čudi što je holivudski ljepotan već neko vrijeme sam. Njegova prva supruga, Mimi Rogers, zapravo je 55-godišnjaku otkrila scijentologiju i nagovorila ga da počnu ići na savjetovanje gdje 'kvalificirana' osoba iz scijentološke crkve razgovara s parom i postavaljajući pitanja i prijedloge dolazi do rješenja i metoda pomirenja koji su blisku učenju ove religije. Nakon što se razveo od Mimi, Tom je ovaj tretman priuštio objema suprugama nakon Mimi pa su tako i Kidman i Holmes prošle istu priču za vrijeme braka s Tomom.

Ono što je začudilo javnost je činjenica da su se sve tri ljepotice razvele od Toma baš kada su napunile 33 godine. Iako ne postoji određeni razlog povezan sa scijentologijom koji bi objasnio ovaj 'fenomen', također nisu jasno definirani razlozi njegova prvog razvoda od Mimi, kao ni od iduće dvije supruge, no sve tri svoje su odnose prekinule s glumcem tek kada su doživjele 33. godinu zbog čega su mnogi obožavatelji počeli razvijati vlastite teorije o tome. Tom je otac triju djevojčica, a Katie nakon porođaja ima sreće što nije patila od postporođajne depresije, jer da je, antidepresive ne bi smjela uzimati. Cruise je jednom prilikom javno prozvao Brooke Shields zbog uzimanja antidepresiva te je tvrdio kako žene za takve poremećaje trebaju uzimati samo vitamine. 'Vi ne znate povijest psihijatrije. Ja znam', jednom je izjavio za strane medije. Osim toga, glumac je poznat i kao 'control freak', a javno priznaje kako ne vjeruje u psihijatre te njegove žene ne smiju potražiti stručnu pomoć čak i ako im je iznimno potrebna.
Jedan od najrigoroznijih zahtjeva ovog poznatog glumca je porođaj u potpunoj tišini. Kada je Katie rađala njihovu kćer Suri, Tom je zahtijevao da to bude u tišini jer scijentolozi smatraju da glasni zvuci, vrištanje i uzdisaji mogu traumatizirati bebu koja dolazi na svijet. Naposljetku, čak i kada su otišle od njega, jedan Tomov zahtjev ostao je u životima triju slavnih dama. Naime, tijekom razvoda od Katie u javnost je procurila informacija da joj je zabranjeno javno se viđati s bilo kojim muškarcem i to čak sljedećih pet godina! Svakom njezinom odabraniku u tih pet godina zabranjeno je prilaziti ne samo Tomu već i njihovoj zajedničkoj kćeri Suri. Autor: A.S. Foto: Profimedia, Getty