Pet S.O.S. savjeta kada pri ruci nemamo sve za njegu kose

Ovi praktični i jednostavni savjeti pravi su spas u brojnim situacijama, a uz sve to garantiraju nam uštedu u kućnom budžetu

1. Nemate li pri ruci silikonsko ulje za njegu suhih vrhova kose, kao alternativa može poslužiti i regenerator za kosu. Uzmite količinu veličine bombona, rastrljajte među dlanovima i provucite preko vrhova kose.

SAVRŠENE ZAMJENE Četiri ekonomična savjeta za šminkanje

2. Specijalne kreme i vlažne maramice za uklanjanje ostataka boje za kosu s kože su skupe. No, zato svi kod kuće sigurno imamo neku masnu kremu (poput vazelina) – dobro je utrljajte po rubovima vlasišta prije bojanja. Ona će sprečiti da boja iziritira i oboji kožu, a nakon farbanja sav višak boje možete lako ukloniti – običnim papirnatim maramicama.

3. Ako kod kuće nemate pakung ili masku za kosu, poslužit će i regenerator. Nanesite ga na kosu malo obilnije, pokrijte sve kapom za kupanje ili najlonskom vrećicom i zagrijte uz pomoć sušila za kosu. Dok je još sve toplo, omotajte glavu ručnikom. Tako ćete napraviti ‘salonski ugođaj’ u vlastitom domu te omogućiti sastojcima da brže regeneriraju vlasi. Držite pakung na glavi dok se sve ne ohladi.

4. Pomestalo vam je laka za učvršćivanje kose? Razmutite šećer u mlakoj vodi i dobit ćete homamade lak! Što više šećera stavite, učvršćivanje će biti jače. A na kraju dana sve lako i brzo skinite toplom vodom. I, naravno, ni ne pokušavajte rasčešljati!

5. Ne šamponirajte kosu baš svaki dan – preporučljivo je svaki drugi. S vremena na vrijeme umjesto šamponiranja kosu jednostavno operite samo vodom – sačuvat ćete vlasište od isušivanja, a šampon će trajati duže!

N. P.
Fotografije Profimedia

RAVNO IZ VRTA: Ovu luksuznu liniju za kosu već - obožavamo!

Preporučujemo