Story.hr, prije 14 dana, ekskluzivno je objavio radosnu vijest da su Petra Kurtela i Igor Banović postali roditelji sinčića Relje. Iako je Petra tijekom trudnoće planirala putovati, vježbati, raditi sve ono što nakon poroda neće moći, ta joj se želja ipak nije ispunila jer joj je liječnik zabranio bilo kakve napore. To je vrijeme glumica iskoristila kako bi se što bolje pripremila za dolazak prinove. Kako stvari stoje, vrijeme do dolaska bebe dobro je iskoristila pa se sada u svim tim novim aktivnostima puno lakše snalazi. Zanimalo nas je kako izgleda život novih roditelja, a Petra nam je dala uvid u to koliko su se stvari promijenile od dolaska malog Relje. 'Prošlo je kratko vrijeme od kad sam mama, ali za sad se čini da se snalazim čist' dobro. Sat po sat, dan po dan. Nema druge', rekla je iskreno Petra koja ne spada među one mame koje po čitave noći ne spavaju. Vremena se uvijek nađe za san i odmor. 'Svi plaše trudnice pričama o nespavanju, ali nas je za sada zaobišla ta sudbina. Postoje 'teže' noći ali i one koje Relja prespava pa se svi odmorimo. Put je dug i tek ćemo vidjeti što nas sve čeka', bila je vrlo realna mlada mama.

A post shared by Petra Kurtela (@petrakurtela) on

Igor Banović, arhitekt i game developer, zbog prirode posla vjerojatno je već naviknut na neprospavane noći pa mu ni uloga tate ne pada teško. Petra za njega ima samo riječi hvale. 'Moj partner stvarno mi puno pomaže. Nagledala sam se izgubljenih novopečenih očeva u zadnje vrijeme i bila sam spremna na sve, ali Igor je s nevjerojatnom lakoćom uskočio u novu ulogu. Divno ga je gledati s bebom u rukama', otkrila je. Petra i Igor veliki su ljubitelji životinja pa ne čudi što u njihovom kućanstvu žive mačak Žarko i pas Konan. Mladi roditelji obično ne znaju kako će se ljubimci ponašati prema bebi i vrlo često se bez razloga plaše, Reljini roditelj s tim nisu imali problema. 'Naš pas Konan ponaša se zaštitnički i stalno nam je negdje pod nogama. Mačak je isto lijepo reagirao no još ih ne puštamo blizu bez nadzora. Znali smo od prije da su nam životinje dobre s djecom i bebama tako da za nas nije bilo nedoumica ni straha'.

A post shared by Petra Kurtela (@petrakurtela) on

Dolazak bebe u kuću znači i mijenjanje navika i nekih rutina, ali Petra je i po tom pitanju vrlo odlučna pa o dolasku Relje kaže, 'Sve se promijenilo i sad na početku sve je podređeno Relji no vjerujemo da tako neće biti za dugo. Želimo se vratiti svojoj rutini, a Relja će ponekad naprosto morati pratiti naš ritam'. A dok se to ne dogodi, Petra i Igor vrijeme će provoditi uz sina. Što se posla tiče, Petra je za neke predstave u kojima glumi našla alternacije, a one za koje to nije bilo moguće, sada su na čekanju. O povratku na posao Petra kaže, 'Rano je za prognoze, ali neću žuriti. Dat ću si šest mjeseci'.
Autor: D.P. Foto: Instagram, Grgur Zucko/PIXSELL