Aleksandra Dojčinović

Pitaj dizajnericu Aleksandru Dojčinović što te zanima o modi i osvoji nagradu! Story.hr vam u rubrici ‘Pitaj dizajnera’ daje priliku da pitate hrvatske dizajnere ono što vas najviše zanima o modi i fashion svijetu. Najbolja pitanja osvajaju poklone, a još će nekoliko zanimljivih pitanja biti odgovoreno u intervjuu. Pitajte u facebook komentarima!

Mlada hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović prepoznata je na hrvatskoj modnoj sceni po svom dizajnu čistih i ženstvenih linija, kako sama kaže „pomaknutoj klasici“, ali i zato što izuzetnu pažnju pridaje i na prvo mjesto postavlja kvalitetu izrade svakog pojedinog komada. Ova beskompromisna dizajnerica reći će da je u modi oduvijek, jer svoju je karijeru započela izradom uniformi i kostima za razne tvrtke, banke, auto industriju, sportska događanja, prezentacije, evente, promocije, a posljednih godina okrenula se izradi modnih kolekcija. Njene se haljine često mogu vidjeti na crvenim tepisima i raznim drugim događanjima, ali i u svakodnevnom životu, jer i sama propagira upravo takve modele – nosive od jutra do navečer i u raznim prilikama. U svakoj svojoj kreaciji razmišlja kako zadovoljiti ženske potrebe za elegancijom i praktičnošću.

'Znam da bi Aleksandra željela odjenuti jednu od mojih najdražih glumica'

Tajna njezinog uspjeha je u tome da tajne zapravo nema, već da iza cijelog Lei Lou projekta stoji samo i isključivo predan rad. Upravo je to formula koja ju je vinula u hrvatske dizajnerske zvijezde pa su danas iza nje, osim redovitih revija na Fashion.hr-u i brojni drugi uspjesi, poput predstavljanja njenin kreacija u butiku Spearfish u Chicagu, kao i u glasovitom Ashland Streetu, a potom i na modnoj reviji u luksuznom Drake hotelu ili na izlaganju u kultnom talijanskom reestoranu „Follia“, također u Chicagu, gdje se umjetnost i uživanje u odličnoj mediteranskoj hrani stapa s modom.

Danas se Aleksandrine modne skice koriste i kao primjeri u udžbenicima škola za modni dizajn, a u svom malom poslovnom carstu u Ilici 68 svakodnevno se rađaju nove ideje. Obzirom da svaku svoju kreaciju voli zaokružiti kao kompletnu modnu priču osim prepoznatljivih haljina Alex kreira i remene, torbice i razne druge tipično ženske ukrase.
Pristupačnim cijenama, kvalitetom izrade, te izuzetno nosivim komadima modna marka LEI LOU lako će osvojiti svaku ženu koja voli istaknuti svoju ljepotu i ženstvenost kvalitetnim komadom odjeće.

Za surfericu ili surfera koji postavi najzanimljivije pitanje, Aleksandra Dojčinović je pripremila ovu haljinu:

Pitajte!

'Kad sam ju prvi put vidjela, nisam znala je li model ili dizajnerica'

Preporučujemo