U moru ponude iz high street dućana, i onih nešto skupljih, lako se izgubiti u trendovima. lako je izgubiti nit i ne slušati sebe nego popustiti modnom diktatu, te se ne snaći u svemu što se nudi i potrošiti gomilu novca jer nam eto, baš sve to sada treba. Zato nije ni malo loša opcija u ovakvim situacijama pitati stručnjaka što kupiti. Mi smo se obratili Vanji Ljubić, Cosmopolitanovoj urednici mode, koja je predložila pet ključnih komada u koje je dobro uložiti novac. 'Možemo imati najbolji bezvremenski kaput ili baloner, ali uzalud nam trud ako nemamo onaj polet koji nam daju novi moćni proljetni trendovi u koje se zaljubljujemo na prvi pogled, u izlogu, na ulici ili na nekoj dalekoj svjetskoj modnoj pisti, jer oni mijenjaju sve. Izdvojili smo pet trendova koji će u vaš ormar unijeti dašak proljeća', kaže Vanja Ljubić, urednica mode u Cosmopolitanu. Za čitateljice Story.hr-a  predložila je pet stvari koje će svakoj trendseterici osvježiti ormar i uz koje će njihova garderoba biti u trendu.

  1. KLASIČAN BALONER - stil se gradi godinama, a baza dobrog izgleda su bezvremenski komadi. Ako vašom proljetnom garderobom ne dominiraju klasičan muški oker baloner ili jakna, poput ovih modne kuće Marni, pravo je vrijeme da ih nabavite. Nosit ćete ih godinama, uz sve, a ove sezone posebno dobro izgledaju uz još jedan veliki trend - bijelu košulju. Oni su savršena baza za vaš proljetni look.
    PITALI SMO STRUČNJAKA Donosimo pet ključnih komada s kojima ćete biti trendi ovog proljeća
    Story 
  1. CVJETNI PRINT - odijevanje je kreativni proces i mora biti zabavno, svakog proljeća odjeća procvjeta u najraznovrsnijim floralnim motivima od moćnih ekscentričnih do apstraktnih artističkih, ove sezone inspiraciju potražite u kolekciji modne kuće Chloé i cvjetnim lookovima sa statement rukavima ili se zaljubite u naglašena ramena s potpisom francuske dizajnerice Isabel Marant, jarke ženstvene lookove Michaela Korsa ili krupne floralne motive brenda Lanvin i nabavite jedan ovakav zanimljiv komad u nešto dostupnijim trgovinama. Spojite svilenu bomber jaknu i jedan ženstveni komad, poput prozračne maksi suknje ili haljine te stvorite svoju malu umjetničku oazu. Najbolji dio je to što se dva cvjetna printa - ekscentričan i decentan, savršeno slažu.
    PITALI SMO STRUČNJAKA Donosimo pet ključnih komada s kojima ćete biti trendi ovog proljeća
    Story 
  1. STATEMENT RUKAVI – Svi znamo koliko su za dobar prvi dojam bitni detalji i same žene koje na određeni način nose neki komad koji ima priču i dušu. Ove sezone ćemo privlačiti poglede zanimljivim fluidnim rukavima koji krase i najjednostavnije minimalističke krojeve i komade, poput bijele košulje. Ovaj komad spojite s jednostavnim crnim kardiganom koji sigurno posjedujete i kojem ćete lagano zadignuti rukave. Isprobajte ih uz jednostavnu a la Chloé haljinu za boemski look ili se obucite u “arhitekticu u crnom” i statement rukave nosite kao dominantan ukras.
    PITALI SMO STRUČNJAKA Donosimo pet ključnih komada s kojima ćete biti trendi ovog proljeća
    Story 
  1. PINK LADY – budite odvažni i nabavite barem jedan komad u šokantno jarkoj pink nijansi kakvu preferira američki dizajner Michael Kors, koju ćete nositi u spoju s bojom pudera, crnom, bijelom ili detaljima od kože u boji konjaka. Ili se poput modne kuće Fendi i Chloé poigrajte infantilnim komadima iz boudoira, poput baby-doll haljina, ali dovoljno profinjenim da odgovaraju stilu sofisticirane zanosne žene. Kombinirajte ih uz komade od meke brušene kože i prirodan beauty look.
    PITALI SMO STRUČNJAKA Donosimo pet ključnih komada s kojima ćete biti trendi ovog proljeća
    Story 
  1. MAJICA S PORUKOM – Modna kuća Dior svojom novom kolekcijom ženama šalje poruku kako ne trebaju raditi kompromis kada se radi o modi, bile one feministice ili ne, svoje stavove mogu izraziti javno i to na vrlo elegantan način – porukom na majici. Nabavite ili u print studiju sami izradite unikatnu majicu s parolom i stilizirajte je poput poznate talijanske modne blogerice Chiare Ferragni, poslovno, monokromatski, u crno-bijelom looku.
    PITALI SMO STRUČNJAKA Donosimo pet ključnih komada s kojima ćete biti trendi ovog proljeća
    Story 
Autor: M.D, Foto: Profimedia