Raznolik zabavni program Story Super Božića sa Superseniorima, u organizaciji Adriamedije i suorganizaciji Zaklade Zajednički put, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, u Preobraženskoj ulici u StorySupercafféu i danas je okupio brojne posjetitelje. Na današnjem druženju u Preobraženskoj ulici u centru Zagreba, okupilo se mnoštvo djece iz Udruge Dajmo im šansu iz Osijeka, koja boluju od kroničnih i malignih bolesti, a uživali su u društvu Superseniora. Udruga djeluje dvije godine i pokriva cijelu Hrvatsku, a osnovana je s ciljem pomaganja djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi,oboljelima od kroničnih i malignih bolesti, te samohranim roditeljima. Djeca iz udruge družila su se s Djedom Mrazom, ali i pripremila poklone za Superseniore, kojima su darovali svoje najdraže kuglice za bor. Oduševljeni Superseniori, djeci nisu ostali dužni pa su ih također razveselili brojnim poklonima.

'Mi smo se priključili ovoj akciji posvećenoj djeci koja, nažalost, boluju od malignih bolesti i liječe se u Zagrebu. Htjeli smo da im Superseniori podijele svoje poklone kao jednu lijepu gestu, a dječica su odlučila raznim poklonima razveseliti i njih. Riječ je, dakle, o razmjeni poklona kao lijepoj akciji, u ovo božićno vrijeme, a koja veseli i jedne i druge', rekla je Ines Vrban iz Zaklade Zajednički put.
  Svoje dojmove s nama je podijelila i Marijana Pavlović iz Udruge Dajmo im šansu: 'Cilj današnje akcije je da razveselimo djecu nakon njihovih teških dana u bolnici. Ima djece koja nisu nikada niti vidjela Djeda Mrza pa samo željeli da barem na kratko zaborave teške trenutke kroz koje prolaze. Došlo je dvadesetak djece, a od neke su djece došli samo roditelji jer djeca zbog bolesti sama nisu u mogućnosti'.
Jedna od mladih članica Udruge, 10-godišnja djevojčica Mihaela, objasnila nam je po čemu je posebna kuglica koju je odlučila darovati Superseniorima. 'Odlučila sam pokloniti ovu kuglicu kako bih nekoga razveselila. Jako sam sretna što sam ovdje, najviše mi se sviđa Djed Mraz, a veselim se i poklonima', kazala je Mihaela.

Story 4334
Autor: T.O. Fotografije: Filip Hofer