Čak 30 tisuća kamenica posluženo je u restoranima Bota Šare u posljednjih nekoliko tjedana. Primamljivom okusu, kojem često pripisuju afrodizijačka svojstva, teško je odoljeti. Ovu egzotičnu školjku cijenili su baš svi, dubrovačka vlastela, koji su zbog blizine zaljeva, častili uvažene goste, od turskih paša do austrijskih careva. Bile su to renesansne gozbe najkvalitenije i najtraženije kamenice u Europi. Naime malostonski zaljev je jedino mjesto u svijetu u kojem se uspješno uzgaja europska kamenica Ostrea edulis. Kamenica je učinila malostonski zaljev prepoznatljivom gastro destinacijom, čiji se uzgoj prenosi s koljena na koljeno. Upravo tim se bavi obitelj Šare, koja iz uzgoja najkvalitenije kamenice poslužuje u svojim restoranima, Stonu, Dubrovniku, Split i Zagrebu. Najbolje razdoblje za kušanje ove delicije traje još nekoliko tjedana pa ne propustite priliku za gastro putovanje okusima Dalmacije koje se teško zaboravlja.