Svako dijete sanja o tome kako će postati glumac, astronaut, policajac ili doktor, no nekada mnoge životne okolnosti ne dopuštaju ispunjavanje dječjih želja i snova. Upravo takav početak zadesio je divu Balkana, Lepu Brenu koja je iskreno ispričala  koliko je teško bilo započeti samostalni život te otkrila kako se zbog nedovoljno novaca morala pomiriti s tim da nikada neće moći postati liječnica. Cijelu priču Lepa Brena otkrila je u svom dokumentarcu čiji se prvi dio emitirao na Prvoj TV. Kao najteže razdoblje pjevačica ističe dio života za vrijeme kojeg je bila na studiju turizma.

'Imala sam toliko malo novca, tek da platim stan i onda sam štedjela na hrani. Događalo se da mjesecima jedem kruh i jogurt. I ništa više. Možda bi uz to pojela i neku paštetu i margarin.  Nekako sam izdržavala i bilo me je sram reći da nemam što jesti', otkrila je Brena za Blic. Kako je uvijek bila odgajana tako da se sama snalazi i izbori za sve što želi, nije joj padalo na pamet upitati prijatelje za pomoć.
'Najgora stvar je bila kad me prijateljica Olivera, koja je bila stjuardesa, pozvala na ručak. Prije odlaska k njoj najela sam se kruha kako se kod nje ne bih prejela. A onda, kad sam došla k njoj, mogla sam reći da nisam gladna, a zapravo mjesecima nisam imala pravi obrok. Mama nas je tako odgojila, nikada nije dala da odemo u goste i tamo se najedemo, mogli smo uzeti malo, kolača nikad nismo smjeli pojesti previše i nikako nismo smjeli tražiti još', prepričala je slavna 57-godišnjakinja.
No, osamdesete godine prošlog stoljeća spasile su život tadašnjoj mladoj nadi. Unatoč tome što je baš tada bila na vrhuncu karijere te doživjela pravi glazbeni uzlet, Lepa Brena u istom tom periodu proživjela je nekoliko tragičnih i bolnih događaja. 'Postoji nekoliko događaja u mom životu koji još uvijek bole bez obzira na to što je prošlo puno godina. Najgora stvar koja mi se dogodila bila je otmica djeteta. Danas o tome pričam bez suza, a to je uz smrt mojih roditelja otvorena rana na srcu koja boli istim intenzitetom godinama. Odlazak menadžera Rake Đokića i raspad Jugoslavije također su za mene neprežaljeni gubici', kaže pjevačica. Autor: A.S. Foto: arhiva Story.hr, Vjeran Zganec Rogulja