Mariah Carey znaju generacije i generacije ljudi, a zahvaljujući svom glasu i izvanrednim vokalnim sposobnostima danas nosi status pop dive. Ipak, diva je atribut koji savršeno opisuje ovu glazbenicu jer je već svima poznato kako Mariah u privatnom životu živi poput princeze i svoje zaposlenike šokira rigoroznim zahtjevima. Pjevačica je nedavno napravila scenu i prekinula nastup zbog obične šalice čaja. 'Ovo je katastrofa. Samo bih htjela popiti gutljaj čaja, kad bi mi dozvolili. Rekli su mi da će biti čaja. Čini se da ću biti poput svih drugih, bez toplog napitka', izjavila je za strane medije pozirajući sa šalicom čaja koji je naposljetku ipak dobila.

Iako je mnoge iznenadila ova scena, ona je ipak jedna od onih manje rigoroznih. Naime, Mariah za vrijeme nastupa ne voli hodati hodnicima dvorane, a taj problem je riješila tako što je unajmila osoblje da ju gura u stolici. Osim toga, kako se voli oskudno odijevati, često joj se podiže haljina pa ima ljude i za taj problem - asistente koji joj pomažu da joj se ne digne haljina kada poželi sjesti.
Na dan nastupa bolje je sakriti se u mišju rupu nego pokušati pričati s pjevačicom. Na veliki dan Mariah cijeli dan šuti ili koristi znakovni jezik kako bi maksimalno sačuvala glas i uštedjela glasnice za nastup. Također, nekoliko dana prije nastupa Mariah spava u sobi ispunjenoj s čak 20 osvježivača zraka kako ne bi oštetila glas.
Ova 47-godišnjakinja majka je 6-godišnjih blizanaca, Morrocana i Monroe. Iako su se tek spremali doći na svijet, slavna diva odmah je željela da njihovo rođenje bude posebno pa je zahtijevala bolničko osoblje da pusti snimku njezine pjesme 'Fantasy' iz apsurdnog razloga - kako bi se njezina djeca rodila uz pljesak.
Prilikom jednog nastupa prije devet godina, glazbenica nije htjela napustiti limuzinu dok joj se ne postavi crveni tepih sve do hotelskog dizala, a uz rubove tepiha tražila je i redove bijelih svijeća. Inače, organizatori njezinih koncerata dobro znaju da Mariah uvijek voli piti Cabernet Sauvignon vrijedan 1240 kuna. Također, u garderobi ju moraju dočekati dva buketa bijelih ruža, a uz njih posebno voli i aromatizirane svijeće s mirisom vanilije. Temperatura sobe uvijek mora biti 23°C, a prostorija ne smije biti uređena u bojama i uzorcima koji bi je mogli uznemiriti. Autor: A.S. Foto: Instagram, Profimedia