Svijet je rastužila vijest da je Earle Hyman, glumac koji je u svih osam sezona kultne televizijske serije 'Cosby Show' od 1984. do 1992. igrao Russella Huxtablea, oca glavnog junaka, preminuo je u 92. godini. Glumac je svijet napustio prirodnom smrću u domu za umirovljene glumce Lillian Booth Actors Home u Englewoodu u New Jerseyju, a strani mediji prenose kako je tu informaciju potvrdio njegov unuk, Rick Ferguson.

Talentirani glumac je za vrijeme svoje 58-godišnje karijere ostvario zapažene uloge na daskama na Broadwayju, a 1986. godine uloga u planetarno popularnom 'Cosby Showu' čak mu je donijela nominaciju za prestižnu nagradu Emmy. Zanimljivo je istaknuti kako je glumio oca Billa Cosbyja iako je svega 11 godina stariji od njega. Osim glume, Earle je posuđivao glas u dječjoj animiranoj seriji 'Thundercats'. Bill Cosby izrazito je tužan zbog odlaska svog televizijskog tate, a svoje emocije izrazio je i podjelio s obožavateljima i ožalošćenima putem Twittera.

'Earle Hyman je donio ljubav, dostojanstvo i cjelovitost Djedu Huxtableu. Hvala ti, Earle, živjet ćeš vječno', napisao je Bill.
Preminula zvijezda 'Cosby Showa'
Story 
Earle je rođen 11. listopada 1926. godine u Sjevernoj Karolini. Inspiriran komadima Henrika Ibsena, glumac se zaljubio u kazalište i odlučio se posvetiti glumi. Tako je nekoliko puta igrao glavnu ulogu u predstavama Othello i Hamlet, a 1980. godine nominiran je za nagradu Tony za ulogu u predstavi 'The Lady from Dubuque'. Autor: A.S. Foto: Getty, Twitter