Od 6. do 8. ožujka održava se 'Ženijalni vikend - Kino 8. mart' tijekom kojeg Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazaivača i Hrvatski audiovizualni centar  donosi izvrsne i nagrađivane filmove o snažnim ženama i izazovima s kojima se susreću u današnjem društvu. Program će se održati u 17 nezavisnih kina u 14 hrvatskih gradova, a ovo je ujedno i početak revitalizacije malih kina, te uvod u novu programsku shemu kojom će nedavno osnovana Kino mreža od sada nadalje obilježavati zanimljive i značajne datume kao što je i Međunarodni dana žena.

Ida Tijekom 'Ženijalnog vikenda' pretpremijerno će se prikazati poljski film 'Ida' koji je prije desetak dana osvojio Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma, a posjetitelji će pogledati i 'Zauvijek Alice'. U tom filmu glumi Julianne Moore kojoj je uloga donijela Oscara za najbolju glumicu, a pretpremijeru će imati i 'Zagreb Cappuccino' u kojem je svoj redateljski debi ostvarila Vanja Sviličić.
Zauvijek Alice U 'Ženijalnom vikendu' kojim se prigodnim filmskim programom slavi Dan žena sudjeluje 17 nezavisnih kino dvorana: kino Europa, kino Tuškanac, Art kino Grič, Art kino Metropolis MSU, kino Velebit Koprivnica, kino Galerija Varaždin, POU Samobor, POU Velika Gorica, POU Zabok, POU Novska, POU Daruvar, POU Kutina, CZK Čakovec, Kinematografi Osijek, Kinematografi Dubrovnik, Ekran Split i Art kino Croatia u Rijeci, a detalji o rasporedu projekcija moći će se pronaći na njihovim web stranicama ili Facebook profilima. Foto: Story Press