Proteinska pizza postala je stvarnost u Hrvatskoj. Iako će većinu riječ "pizza“ asocirati na začinjenu, masnu i nezdravu hranu prepunu kalorija, naizgled nespojiva kombinacija dvije riječi: "zdravo" i "pizza" za ovaj spoj ipak donosi uspješnu simbiozu. Riječ je o proteinskoj pizzi koja je stigla u Hrvatsku, a među prvima je imaju prilike kušati Zadrani u jednoj gradskoj pizzeriji. Većina stručnjaka se slaže da, kao i bilo koja druga vrsta jela, pizza ne mora biti nezdrava ako je pripremite od pravih sastojaka. Naime, potrebno je izbaciti suvišne kalorije te povećati sadržaj vlakna, kako bi i najkaloričnija hrana bila nutritivno zdrava. Proteinska pizza nutritivna je ideja razvijena u suradnji s čuvenim dijetologom dr. med. Pape. Proteinska pizza po sastavu tijesta slična je originalnom proteinskom kruhu, omogućuje konzumentima visoki udio proteina (cca. 27%) te istodobno vrlo nizak udio ugljikohidrata (cca. 5%). Proteinsko pizza tijesto sastoji se od vode, proteina (pšenični proteini, proteini soje i boba), sojine prekrupe, smeđih i žutih lanenih sjemenki, sjemenki suncokreta, sojinog brašna, cjelovitog pšeničnog brašna, pšeničnih mekinja, jabučnih vlakana, kvasca, sezama, soli, prženog ječmenog slanog brašna, emulgatora sojinog lecitina, regulatora kiselosti i natrijevog dijacetata. Ovaj proizvod će, nakon Zadra, biti uskoro dostupan diljem Hrvatske.