Bilo koja kozmetička priča koja aludira na Hollywood i njegove velike filmske dive ne može proći bez spomena crvenog ruža, tuša, umjetnih trepavica, porculanskog tena i raskošne, najčešće voluminozne frizure. Ruž crvene boje apsolutno je najdugovječniji make up detalj koji vjerojatno nikada neće izaći iz upotrebe, a ako ga želite posebno istaknuti, nakon nanošenja konture usana izvana obrubite osvjetljivačem u flomasteru ili korektorom pomoću kista. Vizažisti na snimanjima najčešće koriste tuš u obliku flomastera ili kremasti u posudici s kistićem, a nanose ga na zatvoreno ili otvoreno oko.

Žene koje obožavaju ovaj detalj, ali ga rijetko koriste jer se ne znaju dobro služiti njime, sigurno će razveseliti vijest da je kuća Ca­trice lansirala novu inačicu u obliku pudera u prahu koji izgleda kao i obični eyelineri (pakiran je u tubicu s aplikatorom - kistićem), ali zahvaljujući suhoj teksturi koja podsjeća na ugljen, omogućava jednostavno nanošenje. Žene svijetlije puti, boje kose i očiju trebale bi isprobati i neku od trendovskih nijansi kao što su siva, mas­linastozelena ili smeđa.
Umjetne trepavice jedna su od mnogobrojnih dobro čuvanih holivudskih tajni, a žene luduju za njima jer, osim što im produže trepavice i daju volumen, također uz rub oka stvaraju privid tanke crte povučene tušem, što je osobito vidljivo ako su oči zatvorene. Iako su žene posljednjih godina naklonjenije preplanulom tenu jer smatraju da s blijedim izgledaju umornije, nezdravije i bez sjaja, tekući, ali i kremasti, gelasti i vodenasti puderi nove generacije bogati svjetlucavim česticama, sedefastim agensima koji stvaraju topli odsjaj i iluminatorima omogućuju i blijedoj, sivkastoj i suhoj koži da izgleda puteno, sočno i blistavo. Sjaj na valovitoj kosi najbolje ćete postići ako je prvo izravnate četkom i fenom ili peglom, pa tek onda nakovrčate. Jedna od naših najzaposlenijih manekenki, Vedrana Li­nardić, javnosti je poznata i po tituli najseksepilnije Hrvatice, a kod nas nosi i internu neslužbenu titulu jedine žene koja se za naš modni editorijal snimala bez šminke - što je titula koju će joj teško ikada itko preoteti. Stoga, kada kaže da privatno šminku baš i ne koristi često, vjerujemo joj na riječ, a od gore spomenutih proizvoda primijetila je kako profesionalni šminkeri vrlo rado koriste crvene Chanelove ruževe, kao i njihove tuševe, umjetne trepavice Art Deco, pudere MAC i proizvode za kosu Alfaparf. Napisala Iva Todorić Fotografije Dražen Kokorić Šminka Sanja Agić Styling Renata Grčiću Kosa salon Ruža Popis prodavaonica: Illegale, Radićeva 11 Zahvaljujemo Nataši Kos na pomoći pri snimanju editorijala