Botanicals fresh care je novi brand iz L'Oréala Paris, posvećen kreiranju luksuzne linije proizvoda za njegu kose obogaćene prirodnim sastojcima.

Nudi unaprijeđen koncept ljepote: prirodnije i efikasnije, a proizvode odlikuju visoka kvaliteta sirovina čemu pridonosi kvalitetan proces ekstrakcije te visoka koncentracija prirodnih sastojaka. Formule su bez silikona, bez parabena te bez umjetnih boja.

Botanicals fresh care dolazi u 3 linije: Šafranika, Korijander i Geranijum. Šafranika: jedinstvena kombinacija ulja šafranike, kokosa i soje u formuli za obnavljanje suhih vlasi i intenzivno nahranjenu kosu. Inspiraciju za ovu liniju pronađena je u običajima drevnih Egipćana, koji su ulje šafranike izuzetno cijenili i od njega spravljali hranljive tretmane. Korijander - moćna kombinacija ulja sjemena korijandera, ulja kokosa i soje u formuli za snažnu kosu od korijena do vrhova. Ova je biljka vrlo bogata omega 6 masnim kiselinama, a njegova izuzetna sposobnost revitalizacije koristi se već stoljećima u tradicionalnim biljnim receptima. Geranijum - jedinstvena kombinacija ulja geranijuma, ulja kokosa i soje u formuli za hidrataciju i sjaj obojene i beživotne kose. Geranijum krasi izuzetno upečatljiv i živopisan cvijet, a preciznom destilacijom dobiveno je esencijalno ulje iz pupoljka koje vraća život i sjaj beživotnoj, obojenoj kosi.

N. P. Fotografije Instagram