U svijetu show bizza vrijedi pravila da ljepota sva vrata otvara, no u slučaju ovih holivudskih diva to nikako ne možemo reći. Jer one svu sve samo ne klasične ljepotice, pa ipak su toliko uspješne da im nitko ne može reći 'ne' (a to ne vrijedi samo po pitanju najljepših muškaraca na svijetu)! BARBRA STRAISEND Ona je jedna od najuspješnijih pjevačica, glumica i redateljica u povijesti. Dobitnica je dva Oscara, 8 Grammyja, 4 Emmyja, posebne nagrade Tony, nagrade Američkog filmskog instituta i nagrade Peabody te vlasnica niza rekorda po broju prodanih albuma. Kroz cijelu karijeru prate je komentari da joj je lice obično, a nos prenaglašen. No, sve ostale 'predispozicije' - talent, stav i glas - učinili su je istinskom svjetskog zvijezdom. Nikad nije htjela operirati nos, a osim toga imala je i neke od najljepših muškaraca na svijetu.

LADY GAGA Popularna kantautorica također je jedna od najuspješnijih pjevačica na svijetu, UIako nikada ne bi pobijedila na natjecanju ljepote, Lady Gaga je zahvaljujući originalnim spotovima i stajlinzima (a da o talentnu ne govorimo) utjecajna u showbizzu. A na njezinoj vezi s prezgodnim glumcem Taylor Kinneyem zavidjele su joj tisuće žena u svijetu.

SARAH JESSICA PARKER Najpoznatija 'kolumnistica' na svijetu Carrie Bradshaw za svoju je ulogu u seriji 'Seks i grad' dobila čak 4 Zlatna globusa i Emmy. Nikada je ne biste stavili u kategoriju klasičnih ljepotica, no Sarah ipak ima ono 'nešto' zbog čega je mnogi smatraju i jednom od najatraktivnijih glumica i ikonom stila.

OPRAH WINFREY Američka tv-voditeljica, glumica i filmska producentica jedna je od najutjecajnih žena u SAD-u i u svijetu. U njezinom talk-show gostovali su čak i američki predsjednici te sva holivudska i svjetska elita, a nakon prestanka emitiranja showa posvetila se svom mjesečniku 'O - Oprah Magazine', dobrotvornim aktivnostima kroz svoju organizaciju 'Oprah's Angel Network' i klub knjiga pod nazivom 'Oprah's Books'. Ona je ujedno i najbogatija Afroamerikanka 20. stoljeća i jedina Afroamerikanka milijarderka. Nikada nije izgledala kao manekenka, dapače, otvoreno je pričala o svojoj borbi s viškom kilograma, a svaku 'manu' pretvorila u svoju prednost.

MERYL STREEP Što reći o njezinoj karijeri? Meryl drži rekord po broju nominacija za Oscara s njih 20 (!) pa ne čudi da je smatraju jednom od najcjenjenijih i najtalentiranijih glumica svih vremena. Jedna je od rijetkih glumica (i glumaca općenito) koji su dobili sve tri najvažnije filmske nagrade (Oscar, Zlatni globus i Nagradu udruženja filmskih glumaca). Trostruka Oskarovka i jedna od najomiljenijih glumica ikada nema savršene crte lica, no njezin talent i karizma magnetski su privlačni. Ona je živi dokaz da i u Hollywoodu miožeš doći na vrh - samo dobrom glumom.

N. P. Fotografije Instagram