Neki su već odavno rezervirali svoje mjesto na nekom od luksuznih dočeka Nove godine, no Renata Sopek nije jedna od njih. Svijet je zarazila blagdanska groznica, no Renata i ovaj dio godine proživljava baš kao i svaki drugi. 'Nemam pojma, svake godine je isto. Božić je obiteljski blagdan pa ga tako i provodim. Što se dočeka Nove godine tiče, to uvijek odlučim dan prije hoću li negdje ići ili ću ostati kod kuće', otkriva Renata za Story.hr.

Iako je planove odgodila za zadnji tren, njezine novogodišnje želje ipak su spremne i čekaju da kazaljke otkucaju ponoć. 'Želja za iduću godinu mi je da imam više slobodnih dana i vremena za sebe. S jedne strane znam da ću puno raditi i da će mi to biti malo naporno, ali opet s druge strane bolje da se radi i da sve ide kako treba nego da nemam ništa', kaže Renata čiji portal UltraFit svakodnevno posjećuje veliki broj Hrvata.
U ovo doba godine najčešće jedemo više nego inače, a i hrana koju unosimo puno je kaloričnija i začinjenija. Iako je u hrani ovih dana sve dozvoljeno, ipak je važno pripaziti da se blagdanske poslastice ne uhvate na naša tijelima. 'Najvažnije je ne prekinuti trening.  Ne može se ljude sprječavati u guštanju u hrani, ali je bitno da smo uvijek aktivni pa se tako ta dodatna hrana neće sakupljati. Ako osoba već neko vrijeme aktivno trenira, važno je da to radi i tijekom blagdana kako bi održala liniju i formu. Ukoliko netko tek počinje s vježbama, najbitnije je da se postigne kontinuitet treniranja i vježbanja te eventualno pojačane kardio vježbe', objašnjava 38-godišnjakinja. Autor: A.S. Foto: Instagram