Osim svih prednosti koje beba dobiva putem majčinog mlijeka, istraživanja su pokazala kako areole oko bradavica igraju veliku ulogu za bebin probavni sustav. Naime, 10 posto bebinih dobrih bakterija dolazi iz proširenog epitela areola koje se apsorbiraju tijekom sisanja. Sve to pomaže stvaranju zdravih mikrobioma koji sprečavaju stvaranje alergijskih reakcija. U istraživanju koje je trajalo godinu dana i u kojoj je ispitano 107 zdravih parova majki i dojenčadi, rezultati su pokazali, piše portal roditelji.hr, kako 27,7 posto dobih bakterija bebe primaju preko mlijeka, a čak 10,4 posto upravo putem kože s areole, tj. epitela (površinskog sloja kože) koji beba ustima skupi pri dojenju. Brojne slavne mame s ponosom na društvenim mrežama i u javnosti propagiraju dojenje. Tamara Ecclestone, jedna je od "rekorderki", koja još doji svoju 3-godišnju kći.

https://vimeo.com/207673683 some behind the scenes to my favourite shoot @ivetteivens

A post shared by Tamara Ecclestone Rutland (@tamaraecclestoneofficial) on

I Belma Džomba nedavno je na svojem Instagram profilu objavila fotografiju s plaže na kojoj uživa u pogledu na more, a njezina 1-godišnja kći Ada u dojenju.

Netko se kupa, netko samo uziva u☀️i pogledu #dojilja #tkotomenegleda👀

A post shared by Belma Dzomba (@dzombabelma) on

Glumica Mirna Medaković Stepinac svoje blizankice nedavno je nahranila ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u središtu Zagreba, jer - kako je sama rekla - glad ne pita.

I kad si sit, uvijek može još. 😍 moja gladna 🐸 praktična @maxmarazagreb 👗😂

A post shared by Mirna Medaković Stepinac (@mirna_medstep) on

Autor: D. P. Fotografije: društvene mreže