Opatija je od davnina poznata kao savršena kulisa za brojna romantična vjenčanja i slovi za  elegantnu turističku destinaciju te središte rivijere s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj. Građena je na prijelazu 19. u 20. stoljeće i do danas je zadržala sklad s prirodom. Njegovani parkovi, osvijetljeno obalno šetalište Lungomare, uređena kupališta i fontane okvir su za romantične vile i hotele koji skrivaju brojne ljubavne priče. Kontrasti mora i planine, zelenila parkova i plavetnila mora, starih građevina i suvremenog komfora, bučnih zabavišta i tihih izletišta čine Opatiju i njenu okolicu savršenim odredištem za parove u svako godišnje doba.

Opatija se zahvaljujući kvalitetnim hotelima, elegantnim salama, vrhunskim restoranima, romantičnim parkovima i šetnicama profilirala u savršenu destinaciju za vjenčanja i jedan od najromantičnijih hrvatskih gradova, a potvrda ove titule stigla je i od portala The Best European Destinations koji je Opatiju uvrstio među deset najromantičnijih gradova Europe. Romantični zalasci sunca, večere pod zvijezdama, duge šetnje uz more, masaže i buđenje uz šum valova, sve to i puno više možete pronaći u Opatiji – kraljici Jadrana!
Upravo iz tih razloga grad Opatija, Turistička zajednica grada Opatije i Sajam vjenčanja ponovno će udružiti snage kako bi zajedno pridonijeli uspješnosti samog događanja te pružili budućim mladencima samo najbolje iz svijeta vjenčanja. Suorganizator Sajma vjenčanja u Opatiji je tvrtka Noi Due, najstarija i najbolja agencija za organizaciju vjenčanja u Hrvatskoj, a za sve buduće mladence pripremamo pregršt zanimljivosti i događanja kako bi im olakšali pripreme za vjenčanje te ih upoznali s novostima iz svijeta vjenčanja.
U fokusu događanja osim ponude brojnih izlagača bit će i edukativne radionice, degustacije i svakodnevne modne revije te sajamski popusti uz koje budući mladenci mogu znatno uštedjeti prilikom planiranja vjenčanja. Organizator modnih revija je agencija Art Moment iz Pule, a radno vrijeme sajma je subota od 10 do 20 sati i nedjelja od 10 do 19 sati. Ulaz na sajam je besplatan.
Fotografije: Igor Ivančić, Foto Ivančić / Ivo Biočina, Focus video / Robert Gašpert