Iako je rođen prije samo šest mjeseci, svestrana glumica Vanda Winter ima osjećaj da je sa sinčićem Fabijanom povezana cijeli život. Brižna mama prošlog se vikenda prošetala zagrebačkom špicom i upijala toplo jesensko vrijeme. Dok je sinčića nosila u klokanici i povremeno ga ljubila, maleni je slatko spavao. 'Cijelo smo ljeto proveli zalijepljeni jedno za drugo, odnosno nosila sam ga u klokanici Ergobaby koja mi je olakšala život', kaže zgodna mama, jedna od onih koje su baš svaki slobodni trenutak uz svog mališana.
SAMO U STORYJU Vanda Winter pokazala neodoljivog sinčića Fabijana
Story 
'Pobornica sam ideje da majke i bebe provode što više vremena zajedno. Čini mi se da zbog ludog životnog tempa sve više majki što prije osamostaljuje djecu kako bi se prije vratile na posao, što ne osuđujem, naravno, jer bi se i meni to moglo dogoditi da imam fiksno radno vrijeme. Budući da je moj intenzitet posla vezan uz projekte, sve vrijeme provodim s Fabijanom. Pobornica sam i nošenja bebe te tzv. dojenja na zahtjev, što znači da bebi moram biti na raspolaganju', ističe glumica koja se u dječaka zaljubila na prvi pogled. 'Obožavam ga, ima šest mjeseci i jako je sladak. Voli se smijati, ima dva zubića i u svakom smislu nam je obogatio i uljepšao život', kaže ponosna Vanda.
SAMO U STORYJU Vanda Winter pokazala neodoljivog sinčića Fabijana
Story 
Otkrila nam je i kako je uspjela brzo nakon porođaja vratiti vitku liniju. 'Tijekom trudnoće dobila sam dvadeset kilograma. Kako sam stalno imala laganu mučninu, jedini način da je zatomim bio je da jedem tešku hranu. Znam da zvuči kontradiktorno, ali tako je. No, nakon porođaja svi nakupljeni kilogrami otišli su sami od sebe', smije se članica ansambla kazališta Komedija koja je na dalekom i egzotičnom Islandu u kolovozu 2016. provela medeni mjesec sa suprugom, nogometašem i kineziologom Ivanom Parlovim, koji je tada igrao za klub Reykjaviku Fram, i proslavila 32. rođendan.
SAMO U STORYJU Vanda Winter pokazala neodoljivog sinčića Fabijana
Story 
  Tada je za Story podijelila dojmove o zanimljivoj zemlji koja ju je oduševila zbog mentaliteta ljudi i prirode, a tijekom boravka onamo dogodila joj se najveća sreća - u Zagreb se vratila u blagoslovljenom stanju. Govorila je i o bračnim radostima te kako provodi trudničke dane. 'Lijepo mi je u braku jer smo konkretizirali odnos. Grije me oko srca kad pomislim da smo u braku, da to nije samo veza iz koje čovjek može lakše otići. Kad sam zatrudnjela, morala sam se povući iz predstava u kazalištu Komedija zbog rizičnih pokreta u ulogama u kojima igram. To je specifična okolnost profesije s kojom se glumice moraju nositi. Nisam to planirala, ali tako je ispalo. No, i dalje povremeno obavljam poslove koje, uz dopuštenje liječnika, procijenim da mogu. Imam više vremena za sebe, šećem uz Jarun, hranim labudove i patke, družim se s prijateljima. Još nisam počela čitati literaturu o trudnoći, ali ipak si ne mogu pomoći da za svaku sitnicu ne pretražujem internet. Osluškujem tuđa iskustva, doduše sa zadrškom jer znam da će moje biti samo moje', iskrena je bila glumica i pjevačica koja se nakon šest mjeseci rodiljskog dopusta vratila na posao.
SAMO U STORYJU Vanda Winter pokazala neodoljivog sinčića Fabijana
Story 
  'Prošlog vikenda nastupala sam na tamburaškom koncertu u čast Alfiju Kabilju, a nakon što sam odigrala 150. izvedbu mjuzikla ‘Mamma Mia!’, ponovno sam tu. Veseli me što sam odjenula stari kostim. U veljači me čeka nova predstava, na proljeće uloga u mjuziklu, koncerti u Komediji u čast Vladi Štefančiću, a tu je i dramski program Hrvatskog radija', zadovoljno ističe glumica priznajući na kraju razgovora: 'Najteže mi je što katkad zbog posla ne mogu uspavati Fabijana, ali znam da su tu suprug i baka pa je onda nekako lakše'.
SAMO U STORYJU Vanda Winter pokazala neodoljivog sinčića Fabijana
Story 
Napisala: Antonija Nazor Foto: Robert Gašpert; Privatni album