Prema nekim istraživanjima, svaka žena u svom ormaru u prosjeku ima 6-7 pari traperica. Stoga nikoga ne čudi kako su upravo traperice najpopularniji komad odjeće u povijesti. Ne postoji nijedan modni trend koji ih nije (u nekom trenutku) stavio u centar pažnje, a ako je suditi prema modnim novitetima za proljeće i ljeto 2017. traperice i dalje suvereno vladaju modnim trendovima. Hailey Baldwin nas vodi u kultne Guess dane Ovog proljeća Guess slavi 35. godišnjicu te kroz Guess Originals capsule kolekciju predstavlja hommage kultnim reklamnim kampanjama koje nas vode u prošla vremena kada su braća Marciano uspjela transformirati jeans od radničke verzije odjeće u must-have fashion komad! I 35 godina nakon kreiranje koncepta denim kulture, Guess je sve do danas zadržao status jeans pionira, a Guess Originals 1981 Anniversary Capsule kolekcija zadržava tehnike koje su koristili i braća Marciano u 80-im godinama prošlog stoljeća. Ručno utkane naljepnice, gumbi i zakovice izvorni su elementi kultne kolekcije, a traper dolazi u tamnim, ali i različitim indigo varijantama. Još kada ga vidimo na zvijezdi kampanje, Hailey Baldwin, i mi poželimo isti trenutak uskočiti u njih!

Irina Shayk, Joan Smalls i Stella Maxwell nose najiščekivaniji traper u svijetu mode! Replay Touch je naprednim karakteristikama oduševio ove poznate manekenke, a riječ je o traperu nove generacije koji svima pristaje poput druge kože. Zahvaljujući inovativnosti on se stapa sa svakim pokretom, savladava sve izazove (zaboravite dosadne nabore na koljenima!) i neodoljivo nas privlači da ga svaki put pomazimo. Ove sezone, osim u dobro poznatim nijansama kao što su tamno plava, medium svijetlo plava, crna, siva i bijela, Replay Touch dolazi u rozom, kobalno plavom i maslinasto zelenom izdanju.
Diesel - denim čak i za poslovne večere! Military i denim utjecaji već su odavno utkani u DNK branda Diesel te ih je nemoguće zaobići i u sezoni proljeće/ljeto 2017.  Kožne jakne i traperice gotovo su postale osnova svakog ormara, a Diesel ove sezone donosi najljepše primjere tih kultnih modnih komada - vođen idejom da je ova kolekciju nosiva u raznim prilikama – od koncerata, stadiona, poslovnih ručaka do večernjih izlazaka.
Liu Jo Jeans bogat cvijećem, kamenčićima... Naglašena ženstvenost i casual-chic stav savršeno opisuju novu Liu Jo Jeans kolekciju za proljeće/ljeto 2017. Glamuroznost, intrigantnost te raznolikost samo su neki od elementa koji ju krase, a seksipilni detalji ne izostaju niti ove sezone. Paleta boja u kojoj dolaze obogaćena je raskošnim floralnim elementima, vezenim detaljima i kamenčićima. Traperice dolaze u više modela; stretch, faded, torn, couture, skinny i boyfriend.
Springfield slavi jeans - od košulja, traperica do jakni Ovoga proljeća Springfield je pripremio neodoljivu dozu mornarskog stila, a ključni komadi sezone prizivaju toplije dane i proljetni stilski užitak! Iako prugasti dezen vlada sezonom, u crvenoj i plavoj varijanti, ipak jak vizualni učinak jamče odjevni komadi u bijeloj boji poput klasičnih majica kratkih rukava i haljina te popularnog jeans u bijeloj varijanti! Jeans ove sezone možemo vidjeti u gotovo svim odjevnim komadima ovog popularnog high street brenda – od košulja, traperica do jakni!
Bershka - statement na sportski način Udobno, casual i cool - tri su značajke u fokusu nove kolekcije popularnog brenda. Ono što se nama posebno sviđa su tzv. statement detalji, pa taman i ako su na rubovima omiljenih špricanih traperica. Jaki sportski utjecaj na cjelokupnu kolekciju očituje se i kroz suradnju s drugim popularnim brendom - naime, u ponudi nove kolekcije pronaći ćete i Conversova tri Chuck Taylor All Star modela!
Pripremila: Nikolina Petan Fotografije: Promo