Protekloga tjedna, dvije su nas poznate dame oduševile svojim stylinzima, ali i izborom torbice. Riječ je o Severini Vučković i Milici Mihajlović koje su u svojim rukama nosile jednu od najpoželjnijih torbica na svijetu, glasovitu Lady Dior koja je dizajnirana još prije četvrt stoljeća. Severina je ovu torbicu nosila na predstavljanje nove bočice Jana, a Milica ju je kombinirala na bijelu haljinu koju je nosila na otvorenje kavane 'Johann Franck'.

Iako mnogi misle kako ju je dizajnirao Johan Galliano koji je 15 godina dizajnirao za Dior, ovaj bezvremenski dizajn potpisuje Gianfranco Ferré koji je u Dioru bio od 1989. godine, pa sve do 1996. Ovu, sad već legendarnu torbicu, među prvima je nosila Lady Diana, pa je torbica odmah prozvala Lady Dior, što joj je kasnije postalo i službeno ime.
Ovaj neodoljivi simbol luksuza dolazi u mnogo varijanti, boja i veličina, a za svaku je potrebno osam sati rada i sedmero ljudi. Sastavljena je od 130 ručno krojenih djelova koji se sastavljaju na drvenom kalupu, nakon čega se, također ručno, dodaju 43 metalna dijela kako bi torba bila spremna da dođe u ruke neke sretnice.   Napisla: Dora Juras Pivac Fotografije: Story press