Brojne poznate zvijezde, kad trebaju, primjerice, stati u haljinu za crveni tepih, pribjegavaju brzim dijetama. Među slavnima je osobito popularna dijeta koja se temelji na sirovoj hrani. Nicole Kidman, Drew Barrymore, Gwyneth Paltrow, Demi Moor..., sve su one isprobale prehranu koja se temelji na unosu sirovog voća i povrća, orašastih plodova i cjelovitih žitarica. Bez obzira na način na koji se hrana kombinira, važno je da niti jedna od tih namirnica ne bude tretirana na temperaturi većoj od 45 stupnjeva. Tijekom dijete također je važno da između jednog i drugog obroka uvijek treba proći barem tri sata, jer i želudac treba odmor. Dakle, kad doručkujete ili ručate, nema više grickanja (čak ni zdravih namirnica) do idućeg obroka koji mora biti barem tri sata kasnije. Ako napadaji gladi budu prejaki, možete ponekad pojesti šaku orašastih plodova ili jabuku. I slatki zalogaki (premda nisu dijetni!) najzdraviji su upravo sirovi. Donosimo vam recept začetnice sirove pehrane u Hrvatskoj Mihaele Devescovi. Sirova čokoladna torta by Mihaela Devescovi Kora: • 2 šalice badema • 3-4 žlice agavina sirupa • 1 žlica kokosova maslaca, rastopljenog • 3 žlice kakao praha Bademe izmiksajte u brašno, dodajte ostale sastojke te miksajte dok se smjesa ne poveže. Na dno kalupa za tortu stavite masni papir ili papir za pečenje te koru raširite po dnu i ravnomjerno pritisnite. Krema: • 2 avokada • 1 šalica indijskih oraščića • 1 šalica datulja • 2 žlice kakao maslaca • 4 žlice kakaa u prahu Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku i gustu crnu kremu. Po potrebi dodajte dvije-tri žlice vode. Kremu prelijte preko kore. Tortu stavite u hladnjak da se stisne (ili u zamrzivač na 3 sata). Poslužite posutu kakao zrncima. Autor: D. P. Fotografije: Profimedia